İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Türkiye'de yasal kalış hakkına sahip 3 milyon 632 bin 64 yabancı bulunduğunu, bunların 2 milyon 264 bin 983'ünü geçici koruma altındaki Suriyelilerin oluşturduğunu açıkladı. Çiftçi, 2016-2026 yılları arasında 1 milyon 425 bin kişinin gönüllü, güvenli ve onurlu şekilde ülkesine döndüğünü bildirdi.
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, AKP Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül ve milletvekillerinin katılımıyla Gölbaşı Vilayetler Evi'nde düzenlenen Milletvekilleri İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda, Göç İdaresi Başkanlığı ile AFAD Başkanlığı'nın çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.
3 milyon 632 bin yabancının yasal kalış hakkı var
Çiftçi, Türkiye'de yasal kalış hakkına sahip 3 milyon 632 bin 64 yabancı bulunduğunu belirterek, bu kişilerin 2 milyon 264 bin 983'ünün geçici koruma altındaki Suriyeliler olduğunu açıkladı. 2016-2026 yılları arasında 1 milyon 425 bin kişinin gönüllü, güvenli ve onurlu şekilde ülkesine döndüğünü ifade eden Çiftçi, düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığıyla mücadelenin sınırlarda, şehirlerde ve "Mavi Vatan"da kararlılıkla sürdürüldüğünü söyledi. T24
