ANASAYFA arrow right Güncel

Maddi durumu iyi olmayan öğrencilere yardım edilmeli

Maddi durumu iyi olmayan  öğrencilere yardım edilmeli
YAYINLAMA: 01 Eylül 2024 / 15.58
GÜNCELLEME: 01 Eylül 2024 / 15.58

2024-2025 Eğitim Öğretime yılının başlamasına sayılı günler kala Gaziantep’teki tüm kantinler son hazırlıklarını yapıyor. İlkokul 1. Sınıf öğrencilerin bugün uyum haftası başladı. 9 Şubat tarihinde ülke genelinde milyonlarca öğrenci ders başı yapacak

Şehir genelindeki öğrencilerin en az yüzde 20’sinin alım gücünün olmadığını dile getiren Gaziantep Kantinciler Odası Başkanı Şıho Kelleci, maddi durumu olmayan öğrencilere yardım edilmesi çağrısında bulundu. Kelleci, ‘’Çocukların biri yiyor, biri bakıyor” dedi.

Çocukların biri yiyor, biri bakıyor

Kelleci, “Gaziantep Valiliği, belediyeler ve işadamları maddi durumu olmayan öğrencilere destek çıkabilir. Kantinciler olarak destek veriyoruz ama bizim de gücümüz belli bir noktaya kadar. Her öğrenciye bir kart verilsin ve kartın içinde belli bir harcama limiti olsun. Bizler de ürünlerimizde indirim yapalım. Bu şekilde hiçbir öğrencimiz mağdur olmasın’’ diye konuştu.

Kantinlerde hummalı bir çalışma var

Kantinlerde yeni eğitim öğretim dönemine yönelik hazırlıklarda sona gelindiğini ifade eden Kelleci, ‘’2023-2024 eğitim öğretim yılı biraz sıkıntılı geçti. Çünkü ürün temininde zorluklar yaşadık. Enflasyondan çok etkilendik. Dolayısıyla esnafımız çok ağır şartlar altında çalışmak zorunda kaldı. 2024-2025 eğitim öğretim yılının daha iyi geçmesini temenni ediyoruz. Şu anda esnafımız, sorumlu olduğu kantinlerde hazırlıklarına devam ediyor ve hummalı bir çalışma var’’ dedi.

Ürün tedarikindeki sıkıntı devam ediyor

Ürün tedarikinde sıkıntı yaşamaya devam ettiklerini sözlerine ekleyen Kelleci, ‘’Firmalar, ürünlere zam yaparak yeni eğitim öğretim yılına merhaba dediler. Büyük firmalar otomatik olarak her 40 günde bir hem içecek hem de çikolata olmak üzere tüm ürünlere yüzde 10 zam yapıyorlar. Geçen haftalarda ürün bulamıyorduk, şimdi ürünlere zam yaptılar, yavaş yavaş vermeye başladılar. Bu böyle olmamalı’’ eleştirisini yaptı.

Bazen paramızla bile ürün bulamadığımız zamanlar oluyor

Son 3 ayda tüm ürünlere iki defa zam yapıldığını sözlerine ekleyen Kelleci, ‘’Firmalar ürünlerini gros marketlere veriyorlar, bizlerde gidip oralardan alıyoruz. Çünkü kantinlerimize gelen araçların içerisinde çocukların en fazla tükettiği ürünler yok. Oralara gitmeye mecbur bırakılıyoruz. Bazen paramızla bile ürün bulamadığımız zamanlar oluyor’’ ifadelerine yer verdi.

Esnafımızın bu yükün altından kalkmasının mümkünatı yok

Kantinlere yüzde 65 oranında zam yapıldığını ancak bu zam oranlarının günümüz şartlarına göre fazla olduğunu kaydeden Başkan Kelleci, ‘’Şu anda zamlar ÜFE-TÜFE’ye göre yapılıyor. Ekonomik olarak sıkıntılı bir süreçten geçtiğimiz bugünlerde yüzde 65 zam çok fazla. Esnafımızın bu yükün altından kalkmasının mümkünatı yok. Okul kantinlerine yüzde 25 oranında zam yapılması talebimiz vardı, ne yazık ki bu kabul görmedi’’ hatırlatmasında bulundu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *