Nizip Ticaret Odası, üniversite ve sanayi arasında etkin ve nitelikli, gerçekçi ve sonuca ulaşabilen işbirlikleri oluşturmak ve kuvvetli bir koordinatör olmak amacıyla faaliyetlerini sürdürmektir.
Üniversite sanayi işbirliği kapsamında Nizip Ticaret Odası tarafından Nizip Meslek Yüksekokulu gıda bölümü öğrencilerinin uygulamaları yerinde görmesi amacıyla bu dönem ilk olarak Nizip Ticaret Odası Disiplin Kurulu Başkanı Bekir Karabacakın firması ziyaret edildi.
Üniversite öğrencilerine zeytinyağının bahçeden sofralara kadar uzanan öyküsünü anlatan Nizip Ticaret Odası Personeli Talip Karabacak, zeytinyağının fabrikada işlenişi hakkında öğrencilere teknik bilgiler de verdi. Ayrıca Zeytinyağının asit değerlerinin ölçümlünü de uygulamalı olarak anlatan Karabacak öğrencilerden gelen soruları cevapladı.
İki yıldan belli yapılan bu firma ziyaretlerini öğrencilerin çok benimsediğini söyleyen Nizip Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Veliddin Çiftçi ise, Nizip Ticaret Odası ile işbirliğimiz bu dönem de devam etmektedir. Öğrencilerin okuldaki derslerinin gerçek hayattaki uygulamalarını görmelerini, teori ile pratiği bir araya getirerek bilgilerini pekiştirmeleri amacıyla bu tür firma gezileri düzenliyoruz. Bu gezilerimiz, gerek firma sahipleri, gerekse öğrencilerimiz tarafından çok benimsendi. Yapılan üretimlerin aşamaları hakkında bilgi alan öğrenciler, işyeri sahiplerine çeşitli sorular sorarak gerçek hayatta işlerin nasıl yapıldığını yerinde görerek bilgilerini pekiştirdiler. Bu gibi faaliyetlerde bizlerden desteğini esirgemeyen Nizip Ticaret Odasına ve bizleri firmasında ağırlayan Nizip Ticaret Odası Disiplin Kurulu Başkanı Bekir Karabacaka çok teşekkür ederim. dedi.
Zeytinin zeytinyağına dönüşümünü ve nasıl işlendiğini ayrıntılı olarak yerinde gözlemleyen öğrenciler ise düzenlenen faaliyetten memnun kaldıklarını bu gibi çalışmaların sürekli düzenlenmesini vurgulayan öğrenciler organizasyonu düzenleyen Öğretim Görevlisi Veliddin Çiftçi ve Nizip Ticaret Odasına teşekkür ettiler.NTO
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.44
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.44
Nizip Ticaret Odası, üniversite ve sanayi arasında etkin ve nitelikli, gerçekçi ve sonuca ulaşabilen işbirlikleri oluşturmak ve kuvvetli bir koordinatör olmak amacıyla faaliyetlerini sürdürmektir.
İlginizi Çekebilir
Alevi toplumu olarak makul taleplerimiz var
#Güncel / 12 Temmuz 2026
‘Seçmen erken seçim istiyor, ekonomiden umutsuz’
#Güncel / 12 Temmuz 2026
Vatandaşın "eksi hesap" borcu 1,2 trilyon lirayı aştı!
#Güncel / 12 Temmuz 2026
100'den fazla doktora 'sezaryen' cezası kesildi
#Güncel / 11 Temmuz 2026
"Kartlı ödeme sisteminin maliyeti esnafın sırtına yüklenmemeli"
#Güncel / 11 Temmuz 2026
İhracatçıya çifte vergi!
#Güncel / 11 Temmuz 2026
Yorumlar
Yorumlar
Kendi koyacağınız özel bir adla yorum yapmak için giriş yapabilir veya kayıt olabilirsiniz.
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
