Hakuna Matata

YAYINLAMA: 10 Aralık 2014 / 18.00 | GÜNCELLEME: 10 Aralık 2014 / 18.00

Dün İnsan Hakları Günü’ydü. "Daha iyi bir dünya hayali" ile herkese kutlu olsun.

Daha iyi bir dünya hayali" için değiştirmemiz gereken yaşamsal gerçeklerden bir kısmı aşağıdaki linkte OECD 2013 verilerinde gizli:

1. Üye 34 ülke içinde çalışma-yaşam dengesinde 10 üzerinden 0-sıfır-a yakın puanla sonuncu sıradayız...

2. Haftalık çalışma süresi açısından 45 saatle birinci  sıradayız...

Hal böyle iken geldiğimizi sandığımız "sorgulayıcı bilimsel mentalite" bakış açısından ülke olarak ciddi bir şekilde tekrar "ümmi-kör itaatkar dogmatik mentalite"ye sosyal dönüşüm rotasının nasıl bir etkisi olacak?

Ben sordum, ben cevap veriyorum: Hakuna matata!..

(Swahili dilinde-Hiç üzülme, takma kafana-anlamında bir deyim.)

 

 

 

Sorunu çözmesi gerekenler şikayet ederse...

 

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar yeni şeyler söylüyor, zor olduğunu düşündüğüm bazı operasyonların eli kulağında olduğunu iddia ediyor.

Şimdiye kadar söyledikleri hep gerçekleşti; bunun içindir ki, söylediklerini, iddialarını hep ciddiye alırım.

 

Tayyar, ilginç ama doğru bir iddiada bulunuyor. AK Parti’ye Gaziantep’teki en büyük muhalefeti Enerjisa’nın yaptığını söylüyor. CHP’nin, MHP’nin yapamadığını Gaziantep’e enerji sağlayan Enerjisa’nın yaptığını anlatırken aslında çok önemli bir konuya parmak basıyor.

Sık sık elektriklerin kesildiği Gaziantep’te bütün suçu, günah keçisine döndürdüğümüz Enerjisa’nın üzerine atarsak yanıltıcı olur!

 

Gaziantep’in enerji altyapısı bozuk, hatta bir felaket! Bizim gazete ofisinin önündeki paslanmış elektrik direği tam 40 yıldır yerinde duruyor. Enerji kablolarının yeraltına alınması için eşilmedik yer bırakılmadı, kablolar falan döşendi ama birkaç yıldır öyle duruyor.

Neden olduğunu sorduğumuzda, müteahhitle bir sorun olduğu, şirket parasını alamadığı için işi yarım bırakıp gittiği söylenmişti. Öyle de kaldı. Bu küçük bir örnek. Öyle anlaşılıyor ki, sorun çok ve çeşitli!

 

Burada Şamil Tayyar’a hatırlatmak gerek; bu ülkeyi son 12 senedir kim yönetiyor? Yönetenler, Gaziantep’in enerji sorununu çözmek için neden gerekli yatırımları zamanında yapmadılar?

Tayyar’ın şikayete hakkı yok, biz şikayetçiyiz!

Aynı şekilde, Gaziantep havalimanı kışın randımanlı kullanılamıyorsa, Tayyar değil, yine biz şikayetçiyiz!

Neden havalimanı binası uyduruk yapıldı? Her tarafı dökülüyor! Zaten artık ihtiyaca da kafi gelmiyor.

Neden uçakların kışın hava muhalefeti olduğunda inebilmesi için gerekli teknik donanım yapılmadı? Neden Gaziantep bu kadar ihmal edildi?

Bu kent yılda 7 milyar dolar ihracat gerçekleştiriyor. Uçağın inemediği bu kentin ekonomisine bundan daha büyük kötülük yapılabilir mi?

 

Dünyanın lafı söyleniyor; birinci pist, ikinci pist, ILS hepsinde olmalı vb. Bunların hepsi lafı güzaf! Gereği neyse yapın arkadaş, neden oyalanıyorsunuz!

Galiba işin doğrusu; nasıl olsa AK Parti Antep’ten 9 milletvekili çıkaracak, sayı 13 olursa belki de 10 milletvekili çıkaracak. Uçak gelmese de, elektrikler kesilse de seçimde oy kaybı yaşanmıyor!

O halde işi oluruna bırakmanın bir zararı yok!

 

 

 

 

Hakuna Matata