Neden Gaziantep?

YAYINLAMA: 21 Aralık 2014 / 18.00 | GÜNCELLEME: 21 Aralık 2014 / 18.00

İstiklal Marşımızda, Anadolu’nun dört bir yanında kurtuluş Savaşı olmuş, her ilimiz, her çevremiz sayısız kahramanlıklar ile çığ gibi gelen düşmanla savaşmıştır. Ancak Antep’in talihsizliği kuş uçurtmayan bir muhasarada tek başına kalışıdır. Bütün illerimiz, ilçelerimiz kahramanca savaşmıştır. Ancak Ayıntap gibi tek başına kalmamıştır. Bunu Atatürk’te devletin resmi belgeleri de teyit etmektedir.
20,000 mevcutlu Fransız2. Tümeni topları, tankları ile 1500 Ermeni gönüllü alayı ile geldi. Antep’in üstüne. Antep, 22 bin 920 çetesi, kadınları, çocukları ile dövüştü tek tüfekleri ile 10 ay 8 gün dayandı bu koca düşmana.
Sonra barutsuz, tüfeksiz, ekmeksiz kalınca önce dünya milletlerine seslendi: Eğer insaniyet âlemi bu haksızlıklara susacaksa bizde kefenlerimizi boyunlarımıza açıp ölümü selamlamaya koşacağız! İnsanlık sustu.
Bu kez İslam Âlemine döndüler:
“Müslümanlar kurtarın Allah için, Allah için yirmi bin masumu küstürmek, boğazlatmak niçin?
Açlıktan rengi solmuş yirmi bin kurbanlığın böylemi icabı, öz kardeşliğin, dindaşlığın!”
İslam âleminden de ses gelmedi…
Çaresiz Ankara’ya döndüler:
“Antep halkı düşman bombardımanı altında can veriyor. Askeri Birlikleri cenaze namazına mı göndereceksiniz?..
Ankara’dan Şu Cevap Geldi:
“Türk vatanının mukadderatı şu anda Garp Cephesi’nde cereyan eden Yunan Savaşı’nın sonuna bağlıdır. Bu nedenle Antep’e yardım edilmesine imkân yoktur. Türk Vatanı’nın kurtuluşu ile Antep’te kurtulacaktır!”
Hiçbir yerden yardım yoktu.
O zaman Antepliler siperden ayağa kalkıp Fransız’a haykırdılar.
“Ulan babamı aldın, kardeşimi aldın, evimi yıktın! Vermeyeceğim ulan Antep’i!
Haydi Yiğitsen gel de al!”
Kadınlar, kızlar evlerinin damından saçları, tenekeleri söküp ustalara getirdiler, çocuklar siperde kovan topladılar, ihtiyar erkeklerle kadınlar siper kazdılar…
10 ay 8 gün dayandılar 6 bin 317 şehit verdiler
Gaziantep oldular

Neden Gaziantep?