Büyük Gaziantep Anıtı

YAYINLAMA: 24 Aralık 2014 / 18.00 | GÜNCELLEME: 24 Aralık 2014 / 18.00

Kadın- erkek, çoluk çocuk binlerce cana mal olan Antep Harbi’ne layık büyük bir anıt dikmek için de çabalarımız oldu. Mücahit Gaziler Derneği merhum Tahsin Saraçoğlu çok çalıştı.
Ankara’da Türk Devrim Kurumu ile temas ederek, Gaziantep Şehitleri için savaş belgelerinin de toplandığı bir savaş müzesinin kurulması, yeni ve büyük bir şehitler anıtı yaptırılması için protokol imzalar. Kurum bu iş için bankaya para da yatırdı. Ancak kimi Çanakkale Şehitler Anıtı gibi muhteşem bir anıt istedi, kimi Dülük Tepesi’ne dikelim dedi, kimi Karga Sekmez tepesine…
Zamanlar geçti, büyük laf edenler vaatlerini unuttular… Büyük anıt projesi de öylece kaldı.
Başkanlar Tahsin Saraçoğlu ile Emin Basmacı’nın çabaları ile Antep Harbi Şehitlerinin kemiklerini, yıllardır şehitler anıtının altındaki beton odadan çıkarıp dini törenle birer tabuta koyduk. Üstlerine de bayrağımızı örttük.
Şahin Bey’in Mülk Köyü’nden ayrı bir sandık içinde getirirken kemikleri de Kilis Yolu üzerindeki Şahinbey Anıtı’nda toprağa verildi.
Anıtın altında kurulan küçük müze de şehitlerimizi katafalka koyduk, üstlerine bayrağımızı örttük. Mermer mezarın üstüne de şu ibareyi yazdırdık:
“Anteb’i Gaziantep yapan 6317 şehidi temsil eden kahramanlar burada yatıyor”

Büyük Gaziantep Anıtı