CHP’de neler oluyor...

YAYINLAMA: 06 Ocak 2015 / 18.00 | GÜNCELLEME: 06 Ocak 2015 / 18.00

Aslında CHP’de sürekli bir şeyler olduğu için yazının başlığı pek ilginç olmadı!

Ama şimdiye kadar da Gaziantep’te hiç 2 il başkanı aynı anda bulunmadı!

Kargaşanın basit nedeni basiretsizlik, tüzüğü bilmemek ve özensizlik.

 

İl Başkanı Mehmet Gökdağ istifa edince yerine geçecek yeni il başkanı tüzükte sarih bir şekilde belirlenmiş.

42. madde C bendinde, “İl Başkanlığı boşaldığında, olağan kongreye kadar görev yapmak üzere yenisi, il yönetim kurulu üyeleri veya partililer arasından, il yönetim kurulunun üye tam sayısının salt çoğunluğu ile seçilir. Ancak, boşalma tarihinde, herhangi bir seçim ya da referandum tarihine 6 ay veya daha az bir zaman kaldığı taktirde Merkez Yönetim Kurulu doğrudan ya da il yönetim kurulunu görevlendirerek oluşturur” diyor.

 

Merkez tarafından atanan Sait Köse’nin atama yazısının altındaki imzalar tüzüğe uygun değil. Belli ki iş kısa yoldan kılıfına uydurulmaya çalışılmış.

Peki, bu kılıf işinin arkasında kimler var?

Bu isimleri biliyorum ama kanıtlayamayacağım için yazmaktan imtina ediyorum.

Bu siyasilerin asıl amacı da milletvekili adaylarının merkez yoklaması ile tespiti.

İşte durum böyle olunca, örgüt ayaklandı, tüzük duayeni Önder Sav’dan aldığı taktikle gıyabi seçim yapıp neticeyi Ankara’ya bildirdi: İl başkanımızı ittifakla seçtik, Miktat Yıldırım partimize hayırlı olsun, bilvesile selamlar...

 

Özellikle bilinmesi gereken husus CHP örgütü karşıya alınarak hiç ama hiçbir şey yapmak mümkün değil. Gaziantep CHP örgütü başka illere benzemez!

Ancak, örgütün bir özelliği de demokratlık uğruna kıyasıya mücadele eder ama seçimde çalışmaya gelince listede beğendikleri yoksa küser ve çalışmaz!

 

Bugün karar verecek MYK’nın durumu iyi tespit edip isabetli karar vermesi lazım.

Duayen bir CHP’li seçimlerde CHP’nin şansını 1.5 milletvekili olarak değerlendirmişti. MYK’nın isabetli seçimi 1.5’u 2 yapabilir. Yanlış tercih 1.5’u 1 yaparsa şaşırmamak lazım.

 

 

Örnek bir davranış...

 

 

Önceki gün Nazlı İnönü ile Sinem Kobal’ın annesi Nuriye Hanım’ın topluma örnek davranışları için ‘Helal olsun...” diye yazmıştım.

Dün de yine topluma örnek bir davranışın fotoğrafını köşeme aldım.

Boyacı sandığının başında TBMM Başkanı Cemil Çiçek var. Ayakkabısını gururla sandığın üzerine koyup, tozunu aldıran da eşi Gülten Çiçek.

Ne var bunda demeyin!

Çok hoş bir resim.

Acaba erkeklerin kaçı böyle resim verebilir?

Erkeklere örnek olması dileği ile...

 

 

Bir yanlış, bir doğru...

Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar’ın dün gazetemizde de yayınlanantwitlerini okuyunca düzeltme gereğini duydum.

Henüz MİT, Gezi, 17 Aralık yaşanmadan 3 yıl önce Gaziantep’teki paralel çeteyi deşifre ettiğimde partim dahil kimse inanmadı yalnız kaldım.

Yanlış. Sabah gazetesinin arşivleri ortada, yalnız değildiniz!

Şükürler olsun ki 3 yıl sonra haklılığımız çıktı ortaya. Gaziantep’te operasyon başladı. İnşallah emniyetle sınırlı kalmaz.

Bekleyip göreceğiz.

 

 

Tehlikeli yükseliş

Almanya’da, adına Pegida denilen bir örgüt türedi. Dresden’de kurulan Pegida’nın ilk gösterisine 300 kişi katıldı. Sonra başka şehirlere sıçradı, en son Köln’de 2000 kişiye ulaşıldı.

Almanya’nın en saygın siyasi dergisi kabul edilen Spiegel, Pegida, ‘Yabancılar dışarı’ demenin kısaltılmış şekli diyor!

 

Kendilerini ‘Batı’nın İslamlaşmasına Karşı Avrupalı Yurtseverler’ olarak tanıtan örgüt, yabancı ve islam düşmanı gösterileri her hafta ayrı bir Alman şehrinde yaparak hem katılımı artırıyor, hem de düşmanlığın dozajını...

 

Alman Şansölyesi Merkel, konuşmalarında bu konuya ciddi olarak değiniyor, Almanlar’ı bu gösterilere katılmamaya ikna etmeye çalışıyor. Ancak, bu iş hiç de duracak gibi değil, büyüme istidadı gösteriyor.

Bu gösterilerin olağanüstü ciddiye alınması lazım. Hitler’in zamanını andıran o kadar çok benzerlikler var ki, aklı başında Almanlar bile korktuklarını ifade ediyor.

 

Hitler’in hayatını iyi okumuş, öğrenmiş ve eğitiminin bir bölümünü Almanya’da yapmış birisi olarak söylüyorum, ciddi önlemler alınmazsa bu iş felakete doğru gidiyor.

CHP’de neler oluyor...