Fransız basın tarihininen karanlık günü(*)

YAYINLAMA: 07 Ocak 2015 / 18.00 | GÜNCELLEME: 07 Ocak 2015 / 18.00

Dün Paris’te mizah dergisi Charlie Hebdo’ya karşı girişilen katliam sanki dünyanın sonu gibi...

Bütün dünya dehşete kapılmış, korku ve panik içerisinde, neyin ne olduğunu biliyor ama yüksek sesle konuşmaktan korkuyor!

Bu lanetli saldırının korkunç sonuçları olacağını şimdiden söylemek mümkün.

Geniş bir çevre tarafından bu katliam için ‘Paris’in 11 Eylülü değerlendirmesi yapılıyor. New York’un 11 Eylülü dünyayı nasıl değiştirdiyse, Paris’in 11 Eylülü de bu değişimi daha korkunç noktalara taşıyacağından eminim.

 

Saldırıyı gerçekleştiren 3 kişiden ikisinin Charlie Hebdo ofisine girerken konuştukları Cocolakablı karikatüristCorrine Rey, teröristlerin mükemmel Fransızca konuştuklarını söylüyor. İlk değerlendirmeler, teröristlerin Suriye’den geldikleri, Fransız pasaporta sahip oldukları şeklinde.

Son derece profesyonel, rahat ve acımasız katillerin, göründüğü kadarıyla da beyaz tenli oldukları yine ilk değerlendirmeler arasında.

 

Daha önceki gün Almanya’daki Pegida isimli örgütün her hafta ayrı bir kentte yürüyüş organize ettiğini, islama karşı nefret söylemleri ile “yabancılar defolun” sloganı atarak Alman kamuoyunu ikiye böldüğünü yazmıştım. Dün de Paris’te bu olaydan hemen sonra büyük bir yürüyüş düzenlendi. 30 bin kişiyle başlayan yürüyüşün ilerleyen saatlerde çok büyüyeceği tahmin ediliyordu.

 

Olayın sıcaklığı ile Batı’nın tecrübeli liderleri dikkatli demeçler verdiler. Ancak, önümüzdeki günlerde demeçlerin dozunun artacağı, tehdide dönüşeceğini tahmin etmek zor değil!

Şimdilik, ifade özgürlüğünü vurguluyorlar ama islamofobiyedönüşeceğinden, dünya çapında yeni kısıtlamalar getireceklerinden eminim.

 

Bu saldırının Esad’a yarayacağından şüphem yok! Batı’nın bundan böyle Esad’a daha ılımlı bakacağı da başka bir gerçek.

Amerikalılar nasıl 11 Eylülü mükemmel deşifre ettiyse, Fransızlar da Paris katliamının nerede başlayıp, nasıl geliştiğini mutlaka aydınlatacaklardır. FBI’ın en yetenekli terör uzmanları Paris’e ulaşıp, saldırının araştırılmasına dahil oldular bile...

Büyük olayların arkasından hep bir asıl kaybeden belirlenir. Bunda da kaybedenşüphesiz islam ve bir nebze Suriye kapısı nedeniyle Türkiye olabilir.

Masum insanları hunharca katledenleri lanetliyorum.

 

(*) Fransa’da gazeteler bugün bu sloganla yayınlanacak

 

 

Fransız basın tarihininen karanlık günü(*)