Yeni Gaziantep CHP yönetimi

YAYINLAMA: 18 Şubat 2015 / 18.00 | GÜNCELLEME: 18 Şubat 2015 / 18.00

 Haziran ayındaki genel seçimler için bir ay önce erken tahminde bulunurken CHP’ye 1.5 milletvekili şansı tanımıştım. Yani, bir de olabilir, iki de, anlamında!

Bu erken tahminimi revize etmek istiyorum.

Birinci neden, yeni görevlendirilen CHP İl Başkanı ve yönetim kurulu.

Uzun, çok uzun bir süreden sonra CHP nihayet homojen bir yönetime kavuştu.

Yönetim oluşurken, şunu alalım çünkü o cenahı memnun edelim, bunu alalım çünkü denge bozulmasın denileceğine, elini taşın atına koymaya hazır, çalışacak, partiye gönül vermiş insanlar tercih edildi.

İl Başkanı bir beklenti içinde değil, kimseye eyvallahı da yok, taviz verecek bir durum da olmadığı için kafası rahat, bayağı iyi çalışıyo 

Her şeyden önce CHP yerel yönetimine bir vizyon getirdi.Kendine güvenen partililerden oluşan ve de disiplinli çalışan bir örgüt kurdu. Şimdiye kadar duymadığımız iddialı konuşmalar yapıyor. Eskiden gazetelere ayda yılda bir CHP haberi girerken şimdi her gün CHP haberi okumak mümkün.

 

Diğer önemli neden ise, adayların ön seçim yerine merkez yoklaması ile tespit edileceği.

CHP Parti Meclisi’nin aldığı bu karar, haliyle bir takım partilileri olumlu yönde etkilerken, bazılarını da öfkelendireceği belliydi!

Nitekim dün akşam milletvekili aday adaylığı için ilçe başkanlığından istifa edenMehmet Atar, bu kararın örgüt iradesine ters düştüğünü iddia ederek aday adaylığı başvurusu yapmayacağını açıkladı.

Belli ki küstü! Yani, tipik CHP tavrı!

 

CHP’de ön seçim bir savaş hali!

O kadar çekişmeli ve kırıcı geçiyor ki, sonuçta kazanamayanların hemen hepsi partiye tavır alıyor, çalışmıyor, hatta bazıları aleyhte bile bulunabiliyor.

Eğer, ortaya düzgün bir liste çıkarılabilirse, CHP’nin Gaziantep’te 3 milletvekili çıkarması işten bile değil…

 
Başkaları efendi, beyefendi hizmetkar!..

 

Abdullah Tancan, AK Parti’ye adaylık başvurusu yaparken basına gönderdiği bilgilendirmeye şöyle başlıyor:

Yaklaşık yirmibeş yıllık bürokrasi hayatımda, millete efendilik yerine hizmet etmeyi en büyük mutluluk görerek, gerek Gaziantep gerekse tüm ülkemize faydalı olabilmek için bana layık görülen tüm görevleri en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştım” diyor.

 

Biraz garip bir açıklama değil mi?

Niye siz kimsiniz ki?

Böyle bir ibare kullanmak bir bürokrata yakışır mı?

Yani, bazı bürokratlar millete efendilik yaparken, Tancan millet hizmeti tercih etmiş!

Milletin vekili olabilmek için daha ilk müracaatta böylesine pot kıran bir aday adayının şansının ne olacağını doğrusu şimdiden merak ediyorum!

Yeni Gaziantep CHP yönetimi