AK Partili genç aday adayları

YAYINLAMA: 26 Şubat 2015 / 18.00 | GÜNCELLEME: 26 Şubat 2015 / 18.00

Yerel bir gazete, AK Parti aday adaylarını tanıtırken birinci sayfasından başladığı habere, ‘Yeni Türkiye’nin inşaasında görev almak isteyen genç ve eğitimli aday Mehmet Doğan Tüney’ başlığını kullanmış.

Hem genç ve eğitimli, hem de politikaya çok arzulu... Tam benim beklentim olan bu profili bir çırpıda okudum.

 

Genç politikacı, gazeteci arkadaşımıza neden AK Parti’de siyaset yaptığını şu cümlelerle anlatıyor:
13 parti ve artı dış güçler birleşerek yanlarına da Feto’yu alarak Sayın Reisicumhur Recep Tayyip Erdoğan’a yaptığı haksızlıkları kaldıramadığım için. Ayrıca ülkemin yükseliş, ilerleyiş ve büyüme hareketlerini durdurmak isteyen dış güçlere Osmanlı tokadı atmak için kefen giymiş komutanımın yanında Ak sevdalı nefer olarak yer almak istedim.

 

Tüney, seçilirse de bakın nasıl bir strateji izleyecek:
Dış güçlerin oyununa gelmeyelim. Onlar o kadar hain ve sütü bozuk insanlar ki, ülkenin yükselişini engellemek için şerefsizce her yola başvuruyorlar. Bakın hele şunların yaptıklarına, Sayın Reisicumhur’un kızına bile suikast düzenleyebilecek kadar ileri gidebiliyorlar. Yahudi tohumları bunlar! Çok şükür emellerine ulaşamadan iman gücüyle onları da bertaraf ettik.

 

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği eğitimi almış bu genç politikacı ırkçılık yaptığının farkında mı acaba? Zannetmiyorum.

Konuşması nefret söylemi içeriyor. Dış güçlerle iç güçleri karıştırıyor! Genç bir mühendiste olması gereken vizyon yerine popülizme sarılıyor, hakaret kolaycılığına başvuruyor!

Beni de hayal kırıklığına uğratıyor! Donanımdan yoksun, belli ki kitap hevesi olmayan sıradan bir politikacı olmaya istekli, paraşütle sahneye inmeye hazırlanan genç bir mühendis.

Bir de, artık biz ‘Cumhurbaşkanı’ diyoruz, ‘Reisicumhur’ yarım asır geride kaldı!

 

Bir başka genç politikacı adayı, Ömer Güzeldal da şöyle diyor:
AK Parti günübirlik politikalar yerine, geleceğimizi kurtarmaya yönelik 50-100 yıllık politikalar üretiyor. Seçim zamanı geldi, bakın muhalefet partilerine, ‘Nasıl iktidar oluruz, Türkiye’yi nasıl daha iyi yönetiriz’ derdinde değil, muhalefette kalalım, mecliste olalım, bize yeter derdindeler.

Güzeldal da eğitimli bir genç. Hem Siyasal’ı bitirmiş, hem de Hukuk Fakültesi’ni.

 

Bir ülke nasıl 100 yıllık politikalar üretebilir, Güzeldal’ın muhayyilesi bir hayli geniş ve derin. Ayrıca, iktidar odaklı olduğu için muhalefeti belli ki çözememiş!

Ana muhalefet, hem yerel baz da, hem de ulusal baz da iktidara hazırlandıklarını sürekli beyan ediyor. Kullandığı söylem, bir hayli eski, abesle iştigal ediyor!

 

Sonuç olarak, iyi ki AK Parti’ye başvuran aday adayı sayısı 120! Hiç olmazsa, eleyip, iyisini seçme şansları  var!

 

 

AK Partili genç aday adayları