Televizyonda reklamımızın kime faydası oldu?

YAYINLAMA: 05 Mart 2015 / 18.00 | GÜNCELLEME: 05 Mart 2015 / 18.00

 

Önceki akşam CNNTürk kanalında Ahmet Hakan’ın sunduğu ‘Tarafsız Bölgeprogramında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu güncel soruları yanıtladı.

Kılıçdaroğlu formundaydı. Bütün soruları net ve güzel yanıtladı. Demogoji yapmadı, samimiydi. İktidarın gazetecisi Abdülkadir Selvi’nin agresif sorularına bile sükunetle cevap verdi.

 

Ali Taran’ın hazırladığı siyasi kampanyanın Mart ayı sonunda başlayacağını duyuran Kılıçdaroğlu, mitinglerin ana temasının ekonomi olacağını açıkladı.

Ancak, beni asıl ilgilendiren ve üzen konu, ekonomi tartışılırken sözün bir ara Gaziantep’e bağlanması idi.

Gaziantep’te firmalar zor durumdaymış, fabrikalar kapanıyormuş!..

 

Türkiye’de ekonominin kötü olduğu anlatılırken Gaziantep’in örnek verilmesi, topun ağzına sürülmesi sanayicilere büyük haksızlık. Üstelik doğru da değil!

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyette bulunan yaklaşık bin firma var. Sözgelimi 20 tanesinde sıkıntı varsa, bunun açılımı “Gaziantep’te firmalar zorda, fabrikalar kapanıyor” mudur?

Bugün ekonomide dünya konjonktürüne bağlı bir daralma var.

Şubat ayı ihracat rakamı geçen yılın aynı dönemine göre gerileyince, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu da, “Dünya ekonomisi sıkıntılı bir dönemden geçiyor” demişti.

Türkiye’de siyaset istikrar kazanırsa, ekonomide de işlerin düzeleceğine şüphe yoktur. Ancak, bugün birkaç fabrikada sıkıntı varsa, yarın işler açılınca, yine bazı firmalar zora girebilir. Bunlar sanayicilikte, ticarette olağan şeylerdir. Çünkü, bu sektörlerde yoğun rekabet var, dayanamayan sahneden çekilecektir.

 

Gazeteler sürekli BDDK rakamlarına dayanarak Gaziantep’in  en çok kredi kullanan kent olduğunu yazıyorlar. Bu doğru. Ancak, başka bir doğru da, Gaziantep, Türkiye’nin borcuna en sadık şehri. Geri dönmeyen kredilerin en az olduğu kenttir. Nedense bu gerçek vurgulanmıyor!

 

Para, çok ürkektir!

Endişelenirse, korkar ve kaçar!

Sabahtan akşama, sürekli Gaziantep sanayisi olumsuzluk içinde tanıtılırsa, bundan hepimiz zarar görürüz.

Nitekim, son haftalardaki birkaç kendini bilmez densizin hezeyanı bayağı etkili oldu. Ahmet Hakan’ın ‘Tarafsız Bölge’ programında reklamımız (!) yapıldı.

 

Bir musibet bin nasihattan iyidir’ atasözünden ders alınmasını diliyorum.

 

Televizyonda reklamımızın kime faydası oldu?