“Çözüm için en önemli şehir Gaziantep’tir”

YAYINLAMA: 09 Mart 2015 / 18.00 | GÜNCELLEME: 09 Mart 2015 / 18.00

Cumhurbaşkanı’nın Gaziantep ziyareti hem tarihi, hem de stratejik bir kisveye büründü. Ekonomik hayatımızı tedirgin ve tehdit eden dolardaki önlenemeyen yükseliş için, bu haftayı kastederek, “Haftaya hallederiz” demesinin sonuçlarını göreceğiz.

 

Cumhurbaşkanı’nın diğer önemli söylemi, 7 Haziran seçimlerine değin açıkladığı stratejisiydi. “Ülkenin selameti için 400 milletvekili istiyorum” derken başkanlık sistemine vurgu yaparak, parlamentoda ancak 3 partiye yer olduğunu kastetti!

HDP barajın altında kalınca AK Parti’nin 400’e yakın milletvekili çıkaracağını hesap ediyor. Kalan 150 milletvekilini de CHP ile MHP parlamentoya taşıyacak!

 

Bu hesap ne kadar sağlıklı tabii tartışılır. Ancak şunu hemen belirtmekte fayda var, HDP’nin parlamento dışında kalmasının sonuçlarını düşünmek bile istemiyorum.

21’inci yüzyılda ülkemin bu hataya düşeceğine inanmıyorum.

Yüzde 10 seçim barajını dünyada kimseye anlatamazsınız. İstediğiniz kadar deyin ki bu yasayı biz yapmadık, ihtilal hükümeti yaptı!

Demokrasiyle bağdaşmayan yasaları, söylemleri uygar dünya dikkate almıyor!

 

Cumhurbaşkanı’nın “Çözüm için en önemli şehir Gaziantep’tir” açıklaması ile kentimiz siyasette ağırlığını artık daha yoğun hissettirecektir. Bu anlamda da en çok gündeme gelecek partinin HDP olacağını tahmin ediyorum.

Celal Doğan’ın adaylığına şimdilik Gaziantep’te parti tabanında sempati ile bakılmıyor. Bunun için olsa gerek, HDP İl Başkanlığı dün hemen aday adaylığı için başvuru yapan 33 kişinin ismini açıkladı. Listede Celal Doğan yok!

Listede Doğan’ın adının bulunmaması, adaylığının gerçekleşmesi için tüzüğe göre bir engel oluşturmuyor.

 

İsmini açıklamayacağım, ancak sevdiğim, saydığım önemli bir siyasetçi ile  görüştüm konuyu. O da endişelerini belirtti, HDP’nin birinci amacının oy olmadığını, demokrasinin varlığının her şeyden önemli olduğunu vurgulayarak, Gaziantep’teki parti örgütü ile aynı düşünceleri paylaştığını söyledi.

Sorum üzerine, Doğan’ın Ahmet Türk’le uzun yıllardan beri masa arkadaşlığını bildiğini ve Türk’ün Doğan için çalışıyor olabileceğini, ama tasvip etmediğini sözlerine ekledi.

 

Cumhurbaşkanı’nın bu önemli açıklamayı rastgele yapmadığını, bu konunun, yani HDP’nin Gaziantep’teki potansiyelinin daha önceden masaya yatırıldığını düşünüyorum.

Kürt hareketine finans sağlayan ama şimdilerde eski gücü ve havası kalmayan Doğulu bir işadamının binasını, arsa takası ile değerlendirerek, işadamına nefes aldıran güç, belli ki olacakları önceden görmüş ve önemli oy çoğunluğuna sahip işadamını tarafına çekebilmiş gözüküyor.

 

Celal Doğan’la ilgili açıklamaları HDP Genel Merkezi yalanlamadı. Belki bugün (Salı) açıklama yapılabileceği söyleniyor.

Şurası kesin, Celal Doğan konusu Ankara’yı bugünlerde fena halde meşgul ediyor.

“Çözüm için en önemli şehir Gaziantep’tir”