Basında büyük kavga…

YAYINLAMA: 06 Nisan 2015 / 20.00 | GÜNCELLEME: 06 Nisan 2015 / 20.00

Basında büyük bir kavga var. Öyle böyle değil, bayağı esaslı bir kavga.

Güneş gazetesi birkaç günden beri Doğan grubu medyasını hedef almış durumda.

İktidara yakınlığı ile bilinen Güneş gazetesi 3 Nisan Cumartesi günü birinci sayfasının hemen tamamında Aydın Doğan’ın resmini kullanarak başına da montajla DHKP-C beresini geçirmiş.

Aydın Doğan’ın resminin yanına da terör örgütü DHKP-C’nin güya açılımını koymuş!

DHA

Hürriyet

Kanal D

Posta

CNN Türk

 

Yukarıdaki isimlerin hepsi Aydın Doğan’ın haber ajansı, gazeteleri ve televizyon kanalları.

 

Hürriyet’in eski genel yayın yönetmeni, halen en çok okunan yazarı ve de Aydın Doğan’ın vefalı yakın dostu Ertuğrul Özkök, Pazar günkü köşesinde Güneş Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Turgay Güler’e çok ağır bir yazı yazdı. Güler’i arkasından kurulunca trampet çalan oyuncaklara benzeten Özkök, “Ya çekil kenara, sırtındaki anahtarla seni kuran kimse o ortaya çıksın ona sesleneyim, ya da sen al bu mektubu, kimse dayın git ona anlat” dedi.

 

Gazetecilerin birbirine sataşması, haraket etmesi okuyucu sayısını hemen artırır. Ne de olsa kavgaya çok meraklı bir milletiz!

Dün, Turgay Güler beklenen saldırı ve cevabını yine birinci sayfanın tamamını ayırarak verdi. Bu kez hedef, Aydın Doğan değil, Ertuğrul Özkök’tü haliyle…

Birinci sayfadan Özkök’e resmen “Şerefsiz” derken güya onun Ahmet Kaya için attığı manşeti kullanıyormuş gibi gazetecilik hilesi yaptı.

Hürriyet’in daha önce skandallara neden olan bazı manşetlerini de kullandı. Bunların içinde hala hatırlananlar var. Örneğin, Recep Tayyip Erdoğan için Siirt’teki konuşmasından sonra aldığı 10 aylık mahkumiyetin onanması nedeniyle atılan, ‘Siyasi hayatı bitti’ sürmanşeti, türban konusundaki TBMM’de kabul edilen anayasa değişikliği için ‘411 el kaosa kalktı’ manşeti ve Genelkurmay Başkanı’nın, ‘Gerekirse silah kullanırız’ sözünün manşete taşınarak bir nevi provokasyonda bulunulması unutulmadı. Gerçi, Ertuğrul Özkök bunların bir kısmı için pişmanlık belirtmişti.

Turgay Güler, ayrıca köşesinde Özkök’ün vukuatlarının bir kronolojisini yayınladı.

 

Bakalım bugün Özkök cevap verecek mi? Pek söyleyecek bir şey de kalmadı galiba…

 


Doğan Medyası ile ilgili kehanet!..

Basındaki büyük kavgaya ünlü gazeteci Fehmi Koru da müdahil oldu.

2015 genel seçimlerine ilişkin çarpıcı bir yazı kaleme alan Koru, Doğan medyasına el konabileceğini ima etti.

 

Habertürk gazetesinde Taha Kıvanç mahlasıyla yazan Fehmi Koru, 2015 genel seçimi öncesi Doğan medyasıyla ilgili olay yaratacak bir kehanette bulunarak, "Bu seçimin yan zayiatlarından biri galiba Doğan medyasına mensup gazete ve kanallar olacak..." dedi.

Belki de Güneş’le kavga buna zemin hazırlıyor olabilir!..

 

 
Terörde formül şöyle!

Suikastların, toplumu derinden etkileyen olayların uzun boylu konuşulmaması için hemen bir yenisini sahneye konuluyor!

Tarihin en büyük elektrik kesilmesinin hemen ardından Cumhuriyet Savcısı rehin alınarak öldürüldü.

Bunu daha doğru dürüst tartışamadan Türkiye’nin en popüler takımlarından biri olan ve milyonlarca taraftara sahip Fenerbahçe katledilmek istendi.

Bunu taraftar rekabeti olarak görürseniz yanılırsınız. Hareket halindeki otobüsün şoförünü öldürmek/yaralamak öyle amatör birisinin yapacağı iş değil. Belli ki, katliam planlanmış! Şans eseri gerçekleşmediyse, gerçeğe göz yumamayız!

 

İnşallah bunu hemen gündemden silecek yeni bir şey olmaz!

 

 

Basında büyük kavga…