En iyi, en kötü listeye devam…

YAYINLAMA: 08 Nisan 2015 / 20.00 | GÜNCELLEME: 08 Nisan 2015 / 20.00

Önceki gün Yüksek Seçim Kurulu’na listelerin tesliminden sonra yaşanan şok dün yerini istifalara ve eleştirilere bıraktı.

Gaziantep’te şüphesiz en kötü liste CHP’nin.

Yapılan espriler de bunu doğruluyor. Hani, CHP’nin listesini AK Parti yapmış deniyor ya!..

CHP birçok şehirde önseçim yaparken Gaziantep’te merkez yoklaması yapması, şimdi daha iyi anlaşıldı, çok kötü sonuçlar doğurdu.

Doğrusu, ben de merkez yoklamasının daha iyi olabileceğini düşünmüş, gereksiz önseçim kavgalarının böylece sona erdiğini yazmıştım.

Ancak, yanılgı apaçık meydanda…

Merkezin yaptığı listede ön sırada yeralanların hangisi şimdi bulunduğu yerde bulunabilirdi! Listeye giremezlerdi bile!

Bu haksız, adaletsiz ve antidemokratik tavır CHP’ye hiç yakışmadı. Veya bazı dostlarımın ifadesiyle çok yakıştı çünkü CHP’nin gerçek tavrı her zaman böyle olmuştur!..

 

İl Başkanı Gökdağ’ın bir Alevi-Bektaşi toplantısında söylediği, “CHP adaylarını önseçimle belirleyecektir. Aksi halde hemen istifa ederim” sözünü yiyip 2’inci sıraya oturması çoğu partilileri tarafından eleştiriliyor. (Eleştiriliyor kelimesini ben uydurdum. Söyleneni yazamıyorum!)

 

CHP kaç milletvekili çıkarabilir? Kötü liste nedeniyle CHP’nin bir milletvekilliğinde kalabileceği konuşuluyor. Bu matematiksel olarak yanlış. Yüzde 16’yı geçen bir parti mutlaka 2’inci milletvekilini çıkarıyor. Yani, CHP’nin en az çıkaracağı rakam bu. Liste iyi olsaydı, 3 büyük olasılık, hatta 4, küçük olasılık olabilirdi. Bunların hepsi AK Parti’ye yaradığı için listeyi onlar yaptı deniyor ya!..

 

MHP’nin listesi de çarpıcı.

Birinci sıraya potansiyel genel başkan adayı Ümit Özdağ’ın gelmesi, ikinci sırada sevilen bir ismin olması yükselen trend MHP’nin şansını artırdı. Gaziantep’ten 2 milletvekilinin gidebileceği tartışılıyor.

 

AK Parti’ye gelince…

Listenin yeteri kadar Antepli barındırmaması en büyük tenkit konusu. Yani, bir anlamda ‘Kent ırkçılığı’ yapılıyor!

Birinci sıraya Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i koymuşlar. İddia ediyorum, Şimşek’i açık artırmaya koysalar, bütün şehirler pey sürer! Paranın başında o var. Kim istemez, Mehmet Şimşek kendi şehirlerinin bakanı olsun.

Genel Başkan Yardımcısını listeye almışlar. Bu da Gaziantep için önemli bir kazanç değil midir? Söz sahibi, lider kadroda yeralan milletvekillerinin Gaziantep’ten olması kentimizin yararınadır.

En önemlisi de AK Parti, seçilebilecek yere iki kadın aday koymuş. Diğer partiler de birer aday koysalardı ya!

Bunları alt alta yazarsanız, en iyi listeyi hangi partinin yaptığı ortaya çıkmaz mı?

 

En iyi, en kötü listeye devam…