Nerede fuar, orada ihracatçılarımız..

YAYINLAMA: 22 Haziran 2015 / 20.00 | GÜNCELLEME: 22 Haziran 2015 / 20.00

Fuarda Türk reyonu

Kısa adı MBTG olan Makarna Bulgur Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu 21 Haziran Pazar günü başlayan ve bugün sona erecek olan Güney Afrika’nın Johannesburg şehrindeki ‘Africa’sBig Seven’ yiyecek içecek fuarına katılıyor.

Afrika kıtasının en büyük fuarı olan ‘Africa’sBig Seven’ fuarı 44 ayrı ülkeden 1000’i aşkın katılımcıyı barındırıyor.

 

Gaziantep’in ihracatında ‘Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar’ en büyük sektör olarak göze çarpıyor. Bu sektörün Ocak-Mayıs 2015, beş aylık ihracatı 670 milyon dolar. Halı sektörü 546 milyon dolar ve Tekstil Hammaddeleri sektörü de 542 milyon dolarla takip ediyor.

 

İhracatçılarımız, Amerika’daki plastik fuarı, Güney Afrika’daki yiyecek içecek fuarı, uzak, yakın demeden hepsine katılıyor ve en önemlisi netice alıyor. Yoksa 7 milyar dolar ihracat rakamı olur mu?

Hayırlısı ile şu sınır güvenliği halledilip, Ortadoğu’da da savaşa biraz mola verilirse, ürettiğimiz malları alıcıya ulaştırabilirsek kentin ekonomisindeki tablo olumlu yönde gelişebilecek.

 

 

Karkamış kazı ekibinde ünlü bir şef var...

Karkamış kazı başkanı Prof. NicoloMarchetti, kazıların önemli sponsoru Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu’na teşekkür ziyaretine gittiğinde, isteği üzerine maden suyu getirilince takılmadan edemedim:

Nicolo ne yapıyorsun, Ramazandayız...” deyince hiç bozuntuyla vermeden hem de Türkçe olarak, “Ben seferiyim...” demez mi, hepimizi güldürdü.

 

Başkan Tahmazoğlu’nu Karkamış’a iftar açmaya davet etti. “İtalyan mutfağından örnekler sunacağız” dedi. Ayrıca topoğrafları et konusunda uzmanmış. Nicolo’ya göre İtalya’nın et marinesi konusunda bir numarasıymış!

Başkan Tahmazoğlu, bütün günlerinin dolu olduğunu söyleyerek özür diledi. Ancak, Nicolo o kadar güzel reklamını yaptı ki, Tahmazoğlu“Dur bakalım hele, bir programımı yeniden gözden geçireyim de gelmeye çalışım...” deme ihtiyacını hissetti.

 

Nicolo, İtalyanlar’ın ünlü risottosunu anlatırken aralarında şu konuşma geçti:

Nedir bu risotto?

İtalya nmutfağının mihen ktaşlarından risotto, pirinçlerin nişastasını salmasıyla ortaya çıkan kremasıyla benzersiz bir yemektir, başkanım.

Ama siz bunu yaparken alkol kullanıyorsunuz, değil mi?

Evet beyaz şarap kullanıyoruz. Ama sizin için hiç zararı yok! Çünkü, kötüsü uçup gidiyor, iyisi kalıyor...

O ne demek? Nasıl yani?

Başkanım, pirince az bir miktar beyaz şarap katıyoruz. Isınınca alkol uçup gidiyor. Yani kötülük gidiyor! İyilik, yani lezzet kalıyor. Böylece pirinç günahlarından ayrılmış oluyor!..

Nicolo, sen kedi olmadan fare tutmaya başlamışsın maşallah! O zaman ben de sana Bektaşi fıkrası anlatayım bari... Bektaşi’nin biri sigara içiyormuş. Baba Erenler bunu görünce dayanamamış, zararlıdır diye itiraz edecek olmuş. Bektaşi,‘Bir nefes çekince bakıyorum ki zararlı, hemen ucunu ateş gibi yakıp cezalandırıyorum o sigarayı, demiş...’Seninki de bu Bektaşi’nin hesabına döndü Nicolo...

 

Risotto zaten menüde olmayacak, çünkü ekipte iyi yapmasını bilen yok.

 

 

Taciz olayı ve yargı...

Balıkesir’de 18 yaşından küçük 4 kız öğrenciye tacizden yargılanan okul müdür yardımcısının suçu sabit görüldü.

Her bir suçu için 10 ay, toplamda 3 yıl 4 ay hapse mahkum edildi.

Mahkeme 4 suça rağmen ‘yeniden suç işlemeyeceği kanaati’ oluştuğu gerekçesiyle kararları ayrı ayrı erteledi.Bir gün bile cezaevine girmeyen sanık, girdiği ‘okul yöneticiliği’ mülakatında 96 puan alarak terfi etti ve bir liseye müdür atandı.

 

Haber böyle! İster inanın, ister inanmayın, ama doğru!

Daha bunun Yargıtay’ı var, diye de heveslenmeyin! Pek umudum yok!

Sonra da kadın cinayetleri neden son bulmuyor, neden tacizlerin önü alınamıyor diye hayıflanıyoruz.

Bu örnekten sonra umudum hemen hiç kalmadı. Bütün sorun yargıda galiba...

Nerede fuar, orada ihracatçılarımız..