Yani Devlet Bey’in daha ne demesi bekleniyor ki!..

YAYINLAMA: 28 Haziran 2015 / 20.00 | GÜNCELLEME: 28 Haziran 2015 / 20.00

 Bu hafta Deniz Baykal’ın durumu AK Parti-CHP koalisyonu ile ilgili net bir fikir vereceğe benziyor.

Geçen hafta sonu MHP Lideri Devlet Bahçeli ile bir söyleşi gerçekleştiren Cumhuriyet Gazetesi ekibinin ayrı ayrı kaleme aldıkları yazılardan MHP’nin kesinlikle koalisyonda yer alması beklenmiyor.

 

İşte Çiğdem Toker’in yazdıkları.

MHP’nin “tutarlığınıanlaşılır kılacak uzun cümle ise şu olmalı: 
Bahçeli, partisinin yer alacağı her türlü koalisyon seçeneğini, PKK ile bölünme pazarlığı yapmak” diye değerlendiriyor. Bu değerlendirmeyi de PKK’nin 1978’deki ilk kongresinde aldığı Bağımsız Kürdistankararında en küçük bir değişiklik olmadığı inancıyla temellendiriyor. Bunun üzerine Bahçeli’ye, HDP’nin 80 milletvekili çıkardığını anımsatıp Yaklaşık 6 milyon seçmen, sizce ne demek istemiş olabilir” diye soruyorum. 
HDP seçmenine saygı duyduğunu, ancak HDP’yi PKK’nin uzantısı olarak gördükleri anlayışında olduklarını tekrarlıyor MHP lideri. 
Dahası, Çözüm Süreci’yle neyin kastedildiğinin hâlâ bilinmediğini söylerken de Ya milletin ya da HDP’nin kandırıldığınıifade ediyor.

 

MHP, ilk gündeki tutarlığını koruyor. 7 Haziran akşamı ne söylediyse hala orada duruyor.

Hafta sonu destek için MHP’ye gelen AK Parti TBBM Başkan adayı İsmet Yılmaz’ı, tam 4 dakika süren bir sohbetten(!) sonra uğurlayan Devlet Bahçeli herhalde niyetiyle ilgili son mesajını da böylece vermiş oldu.

Gözler artık muhtemel bir AK Parti-CHP koalisyonunda.

 

 

Keskin Emre, küpüne zararlı!

Futbolu seven çoğu insanın düşündüğü şey aynıydı: Fenerbahçe’den Emre ile Volkan, Galatasaray’dan Melo gitmedikçe futbol her geçen gün sevimsizleşiyor, taraftarlar arasında kamplaşmalar artıyordu!

Galiba önümüzdeki sezon bu musibetlerden kurtuluyoruz.

Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörü Pereira, geçen sezonun tüm Fenerbahçe kasetlerini inceledikten sonra verdiği raporda Emre’yi takımda görmek istemediğini belirtmiş!

Fenerbahçeli yöneticiler Allah’tan bir göz dilerken Tanrı onlara iki göz verdi! Emre’den kurtulmanın çok zor olduğunu biliyorlardı, ama Pereira sayesinde tereyağdan kıl çeker gibi iş halloldu. Volkan için de yakında aynı haberi duyacağız, çünkü çok iyi bir kalecinin transferi bitmek üzere. Volkan’ın da fişi çekilecek.

 

Galatasaray da Melo’dan kurtulmak üzere. Melo, daha az ücret alacağı başka bir kulüple anlaşmak üzere.

Belki bunlar bir tesadüf olabilir, ama bence sanki iki kulüp arasında zımni bir anlaşmanın yapıldığı benim aklıma daha çok yatıyor. Boşalan tribünleri dolduramazlarsa bu işin sonu mali felakete gidecek. Maça giden futbolseverler, Emre’nin kin dolu bakışlarından, agresif halinden, ırkçılığından gına gelmişti.

Volkan’ın sağlıklı bir insan olduğundan herkesin şüphesi vardı. Melo’nun kasıtlı fauller yaparak ortamın gerginleşmesine yol açan ve sportmenlikle bağdaşmayan halleri herkesi futboldan soğutmuştu. Hem para ver maça git, hem de sinir küpü ol!

 

Dün Emre’nin ayrılığını bildiren haber başlıklarının çoğu olumsuzdu. Basın tribününe çok ayıp el kol işareti yapan, saldırgan bir futbolcunun(!) sonu işte böyle hazin bir tablo ile neticelendi.

Fenerbahçe’nin deplasman maçlarında top ayağına geldiği anda bütün tribünün yuh çekmesi, kalabalığa karışınca dayak yemesi bugünlerin habercisiydi.

Şimdi, diğer futbolcular Emre’nin başına gelenleri değerlendirip ders çıkarmalıdır.

 

 

 

CHP’de taşlar yerine oturuyor

Geçen hafta istifa haberinden sonra bu hafta Ankara’dan beklenen yeni atama ile birlikte taşlar yerine oturacak.

İl Başkanlığı ile birlikte kendini kritik bir seçimin ortasında bulan Sait Köse, geçen 6 ayın tecrübesiyle oluşturduğu yeni il yönetim kurulunun bu hafta göreve başlamasını bekliyor.

Ankara’nın tam güvenine sahip Köse’nin, olası bir koalisyonla birlikte iktidar partisi CHP’nin Gaziantep İl Başkanı olarak daha güçlü, ileriye dönük çalışmalarıyla yerel siyasete ağırlık koyması geniş bir çevre tarafından destekleniyor.

 

Gençlerin ağırlıklı olacağı tahmin edilen yeni il yönetiminde, huzuru ve istikrarı ön plana alması beklenen Köse’nin CHP’yi tekrar layık olduğu yere taşıması için arkadaşları ile birlikte çok çalışacakları belirtiliyor.

 

Ağustos ayında yapılması gereken ilçe kongrelerinden sonra Eylül’de de il kongresiyle süreç tamamlanacak. Aralık ayında da Kurutay var.

 

 

 

Bu hafta IŞİD’e darbe vurulabilir!..

Geçen hafta sonu Tunus’taki IŞİD katliamı bütün dünya basınında nefretle yeraldı. 23 vatandaşını kaybeden İngiliz basını gazetelerinde olaya tam sayfa yer vererek büyük tepki gösterdi. Bu hafta ABD’nin IŞİD’e karşı harekete geçmesi bekleniyor.

 

Cumartesi günü Karkamış kazı ekibinin, birinci döneminin sona ermesi dolayısiyle verdiği yemeğe katıldım.

Gece saat 23.00’te bile çok sayıdaki koalisyon uçaklarının sesi bitmek tükenmek bilmedi.

İkide bir de yerin derin sallanmasından da bomba yağdığı belli oluyordu. Çünkü, Carablus çıplak gözle görülebiliyor. Bulunduğumuz köye bu kadar yakın.

Tunus’daki katliam galiba bardağı iyice taşırdı. İyi haber alan düşünce kuruluşlarının bültenleri ve ajanslar bu hafta IŞİD’e karşı hareketin başlayacağını bildiriyorlar.

 

 

 

Yani Devlet Bey’in daha ne demesi bekleniyor ki!..