Böyle yaşanır mı?

YAYINLAMA: 09 Eylül 2015 / 20.00 | GÜNCELLEME: 09 Eylül 2015 / 20.00

Dün yanındaki kızıyla birlikte özel aracıyla Erzincan'dan Tunceli'ye giden özel harekat polisi Kadir Özkara, yol kesen teröristlerin kendisini Tunceli- Erzincan karayolunun Pülümür Vadisi içindeki Kutudere Mevkii’nde durdurmak istemesi üzerine geri dönüp uzaklaşmak isterken PKK’lılar otomatik silahlarla arkadan taradı.

Otomobil yoldan çıkıp devrildi. Araçta bulunan kızı hafif yaralanırken, ağır yaralanan polis memuru Özkara kaldırıldığı hastanede ameliyata alındı, ancak  kurtarılamayarak şehit oldu.

 

Diğer şehitlerden tabii ki ayırım yapamam, çünkü hepsi ana kuzusu, ama Kadir Özkara’nın kızının gözleri önünde şehit edilmesi bana çok dokundu.

O genç kız bütün hayatı boyunca o anı hatırlayarak yaşayacak, asla unutamayacak. Her an babasının ölüm anını gözünde canlandırarak yaşayacak. Bir evlada bundan daha büyük işkence olabilir mi?

 

Neler oluyor bu ülkede!

Bu daha ne kadar devam edecek?

Oğulları askerde olan ana-babalar, her telefon çalışında ölüp ölüp diriliyor. Evladın sesini duydukları zaman dünyalar onların oluyor, taa ki bir sonraki telefona kadar.

Böyle yaşanır mı?

 

AK Parti ve CHP’de son durum

 

Önümüzdeki hafta, 15’inde AK Parti, 17’sinde CHP’nin listeleri belli oluyor. En çok merak edilen de bu iki partinin listeleri.

Her iki listenin de esaslı bir değişime uğrayacağını tahmin ediyorum.

AK Parti’nin liste başı Mehmet Şimşek’in Gaziantep’i istemediği, başka bir ilden gösterileceği söyleniyordu. Nitekim AK Parti’nin ilk yayınladığı listede adı yoktu. Ancak, dün partiden gönderilen listede adı var. Demek ki, bu arada bir şeyler olmuş. Şimşek’in Antep’ten aday olması çok önemli.

Karakteri, mizacı itibariyle herkesin çok sevdiği bir politikacı. Daha doğrusu bizim ‘politikacı’ vizyonumuzla pek uyuşmayan, işini çok iyi yapan güzel bir insan. Üstelik bizim Bakan Başkan’la da çok iyi anlaşıyorlar. Gaziantep’in, Şimşek’e ihtiyacı var.

 

AK Parti listesinde banko isimler var. Mehmet Şimşek, Abdulhamit Gül ve Mehmet Sarı.

AK Parti’nin geçen sefer olduğu gibi 6 milletvekili çıkaracağı varsayımından yola çıkarsak, geriye kalan 3 milletvekilinin belirlenmesinde kim rol oynayacak?

Külliye yapacaksa ayrı isimler, Başbakan Davutoğlu yapacaksa geçen listeden devam eden isimler şanslı olacak.

 

Dr. Güzelbey’in şansını tartışmadan evvel, müracaatın nasıl olduğunu anlamak gerek.

Davet ettiler, icap ettim” diyor.

Davet sahibini haliyle açıklamıyor. Bağlı bulunduğu grubun Erdoğan’ın yanında pek itibarı yok. Belediyecilik te hizmet faktörünü düşünürsen, o da yok!

O halde neden aday oldu?

En çok merak edilen de bu…

Bekleyip göreceğiz.

 

CHP

 

İşte CHP’nin aldığı oy yüzdeleri…

2009 Yerel seçim yüzde  30 (*)

2011 Genel seçim yüzde 19.43

2014 Yerel seçim yüzde  21.5

2015 Genel seçim yüzde 16.35

 

7 Haziran seçimlerinde CHP, Gaziantep’te 3’üncü parti oldu. Listenin başındaki iki aday, nasıl olsa Ankara’ya gideriz diye pek çalışmadılar. Sonuç ortada.

Şimdi, 1 Kasım seçimlerine aynı liste ile gitmenin bir anlamı veya yararı var mı?

Bunu Ankara bilmiyor olabilir mi?

 

Geçen hafta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Gaziantep’e geldiğindeki tavrı listede değişiklik yapacağı şeklinde yorumlandı.

Hoş, bu CHP’dir, ne yapacağı belli olmaz!..

 

Kılıçdaroğlu’nun Gaziantep’ten Ankara’ya yankılanan sesleri pek dinleyeceğini zannetmiyorum. Çünkü, sanayicilerle neden dar kapsamlı, mikrofonsuz bir toplantı yaptı, bunu idrak edemeyenlerin nakaratlarının ne kıymeti harbiyesi olabilir ki!..

 

* (Mustafa Yılmaz’ın oyu)

Böyle yaşanır mı?