Montreal’daki Lübnan Restoranı

YAYINLAMA: 11 Eylül 2015 / 20.00 | GÜNCELLEME: 11 Eylül 2015 / 20.00

 Yolunuz Montreal’e düşerse mutlaka gidin, “Davet edildik, icap ettik” deyin, yiyin, için…

 

Gaziantep’te her seçim döneminde olduğu gibi işini en ciddiye alan, çalışan, iyi organize olan parti, AK Parti…

7 Haziran’ın sonuçlarını okuyup değerlendiren Gaziantep AK Parti yönetimi, bu kez seçime daha da sıkı asılacak. Fazladan alınacak 60 bin oyun 7’inci milletvekilliğini getireceğini yazmıştım.

 

AK Parti, oyların neden ve nasıl düştüğünü 81 ilde anketle belirledi. Düşüşün nedenleri, milletvekili listelerinin etkisi bir rapor halinde Erdoğan’ın önüne kondu.

Kulis bilgileri, Başbakan Davutoğlu ile Süleyman Soylu’nun 7 Haziran listelerinde ağırlığı olduğunu ancak bu kez böyle olmayacağını fısıldıyor!

Erdoğan’ın listeleri yüzde 30-40 oranında değiştireceği iddia ediliyor. Gaziantep’in de bundan nasibini alacağı kesin.

 

Geçen sefer adı son dakikada listeden çıkarılan Ahmet Uzer’in bu kez hakkının verileceği belirtiliyor. Uzer, son basın toplantısında kendisine yapılan haksızlığa değinmiş, ancak sorunu sınırlı tutup kırıcı olmamaya gayret etmişti. İşte bu da politikanın bir cilvesi! Yarın ne olacağını kestirmek mümkün olmadığı için ‘boğaz  dokuz boğumdur’ deyip öyle tavır alacaksın. Uzer, doğrusunu yaptı, mükafatını da görecektir.

 

Ancak şu anda Gaziantep’in kahramanı sakıt belediye başkanı Dr. Asım Güzelbey!...

On yılda Gaziantep’i 25 yıl geriye götüren, onlarca dosyası rafta bekleyen, adı birçok olumsuz olaya karışan, bir gazeteciye iftira atmaktan mahkum olan ve temyize bile gidemeyen, yolsuzluk haberiyle Hürriyet gazetesine manşet olan, 1987’de başlayan ANAP İl Başkanlığı ile politikada 28 yılını dolduran, artık yerini gençlere bırakması gereken ve hatta Kanada’ya yerleşen birisinin “Davet ettiler, icap ettim” metaforu ile dönmesi nereden baksanız faul, yanlış ve hayra alamet olmayan bir girişimdir.

 

Dr. Güzelbey’in, Kanada, Montreal Konsolosumuz Emin Battika’yla Montreal’da bir ‘Lübnan Mutfağı Restoranı’ açtığını ve bu ülkeye de yerleştiğini duymuştuk.

Bir ara Türkiye’ye özel bir durumu için gelip kaldığını, sonra Kanada’ya dönüp orada yaşamak istediğini yakın arkadaşlarına anlattığını işitmiştik. Ama 2. Dünya Savaşı’nın ABD’li ünlü generali Douglas McArthur’un o çok ünlü sözündeki gibi “I shall return/Geri döneceğim” dediğini kimse hatırlamıyor!!!

(Bilgi notu: 2. Dünya Savaşında Japonlar Filipinlere saldırdığında McArthur, adayı sonuna kadar savunur ve ABD Başkanı Roosevelt'in esir düşmemesi için kaçmasını istemesiyle adadan kaçar. Ama giderken "Bir gün geri döneceğim" diyerek o ünlü lafını eder. Nitekim Ekim 1944'te sözünü tutar ve Filipinlere geri döner. Özellikle ağzında piposuyla ve sakal bırakmış haliyle poz veren McArthur, Amerika'da bu olayla büyük bir şöhrete kavuşur.)

 

Neyse…

Merak edilen asıl konu, Asım Bey’i kim davet etti?

Bir arkadaşım, “Mehmet Şimşek olabilir çünkü onunla çok yakın dostluğu var” dedi.

Ancak, Şimşek tam Batılı kafasıyla çalışan, tavassutlarda bulunmayan, işinden başka hiçbir konuya girmeyen, çok ciddi ve değerli bir devlet adamı, teknokrat. Zaten kendi de, hiçbir zaman “Ben politikacıyım” demedi.

Onun Asım Bey’e davetinin söz konusu bile olamayacağını tahmin ediyorum.

 

O halde…

Eğer “Davet edildim” sözü doğruysa, acaba Gül’ün kontenjanından olabilir mi?

Erdoğan, bu kadar karşıyken bir de Gül’e kontenjan mı verecek diye düşürseniz, yorumum şöyle;

AK Parti’nin tekrar tek başına iktidarı için 3-4 puan gerekiyor. Bunu sağlamak için her türlü ittifaka girmesini bekleyebiliriz.

Aslında, kongrede Gül, AK Parti Genel Başkanı seçilse, iktidar sorunu çözülmez mi?

Böyle olamayacağına göre, durumun son derece kritik olması dolayısiyle Gül ile sınırlı bir yaklaşım sağlayıp, ondan 5-10 isim istenmiş olamaz mı?

 

Nasıl olsa bu sır perdesi aralanır da, şimdilik iş spekülasyonlara kaldı!

17-25 Aralık sonrası Dr. Güzelbey’in (Çok önemli kimselerle) Kanada’dan hemen yakındaki Pensilvanya’ya, kahvaltıya gittikleri biliniyor.

Yani, paralel ilişkileri o kadar aşikar ki, buna rağmen davet alıyorsa, başka nasıl izah edilebilir…

Güzelbey’in Fetullah Hoca ile ilişkileri taa İzmir’de öğrenciyken Hoca’nın babasının süpürgeci dükkanına kadar uzanıyor.

Bunun tabii ki eleştirilecek hiçbir yönü yok. Tesadüfler, dostluklar bazen insanların yaşamında önemli rol oynayabilir…

Hayat böyle, yarın ne olacağını kim bilebilir ki?..

 

Not: Bakan Başkan; Mehmet Haz ile Dr. Asım Güzelbey’i önermiş diye ortalıkta bir dedikodu dolaşıyor. Kasıtlı çıkarılmış, şaşırtmak ve ortalığı karıştırmak için uydurulmuş adı üzerinde bir dedikodu!

 

 

Resim altı:

Montreal’de Dr. Asım Güzelbey ve ortağı Konsolos Emin Battika, Lübnan Mutfağı Restoranı’nda…

 

Montreal’daki Lübnan Restoranı