Ayıyla dans!..

YAYINLAMA: 04 Aralık 2015 / 18.00 | GÜNCELLEME: 04 Aralık 2015 / 18.00

Ünlü Rus atasözü:

Ayıyı dansa kaldıran, ayı yoruluncaya kadar oturamaz.”

Bütün olup bitene, bu Rus atasözü özünde açıklık getiriyor.

Putin yoruluncaya kadar bekleyeceğiz!

 

Dışişleri Bakanları Mevlüt Çavuşoğlu ile Lavrov’un dün Sırbistan’ın başkenti Belgrad’daki görüşmelerinden hemen olumlu bir şey beklenmese de diyalogun başlaması sevindirici idi.

Ancak, Rusya Devlet Başkanı Putin’in geleneksel meclis konuşmasında Türkiye ile ilgili söyledikleri, kötümser havayı daha da pekiştirdi.

İşte Putin’den inciler:

 

Allah Türk yönetimini vicdan ve adalet duygusu ile akıldan yoksun bırakarak cezalandırmaya karar verdi. Uçağımızın düşürülmesinden Türk hükümeti sorumlu. Bunu yaptıklarına pişman olacaklar.

 

Rusya'nın ekonomik yaptırımlarının sınırlı olacağını düşünenler derin yanılgı içindeler, Türkiye yaptıklarından pişman olacak.

 

Eğer askeri bir suç işleyip insanlarımızı öldürdükten sonra domateslerle ya da inşaat sektöründeki bazı sınırlamalarla paçalarını kurtarabileceklerini sanıyorlarsa yanılıyorlar.

 

Pilotumuzun ölümünden Türk elitleri sorumlu, bunu asla unutmayacağız. Türkiye'ye tepkimizin ticari yaptırımlarla sınırlı kalacağını düşünüyorlarsa yanılıyorlar.

 

Türkler uçağımızı neden düşürdü anlamıyorum. Bunu neden yaptılar Allah bilir. İhaneti her zaman utanç verici bir şey olarak gördük.

 

Rusya, dünyanın en muktedir ükelerinden biri. Böyle bir ülkenin uçağını, sınırımızı ihlal etti diye düşürmemiz Putin’in karizmasını çizer gibi oldu! Putin’in kişiliğinde, her zaman intikam duygularına özel bir yer olduğu biliniyor.

Bunu daha önceki yazılarımda da, onunla ilgili yazılan kitaplardan alıntı yaparak belirtmiştim.

Dün de benzer şeyi Almanlar’ın yüksek trajlı, ünlü gazetesi Bild yazdı. Köşeme o haberin resmini aldım.

 

NATO’da görevli eski Alman Generali Harald Kujat (73) Bild Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, Putin’in ölüm pahasına mutlaka intikamını alacağını iddia etti.

Kujat, “Ruslar’ın onuru derinden yaralandı. Riski ne olursa olsun, askeri müdahale de dahil, mutlaka intikam alacaklar” dedi.

Kujat, “Ama bu işin en büyük riski, Türkiye’nin, Washington Antlaşması maddesine atfen, NATO’dan ‘Bana saldırdılar, yardım edin” anlamına gelen çağrıyı yaparsa, olacakları düşünmek bile istemiyorum” diye de ekledi.

 

İş gerçekten büyüyor!

Ölümüne intikam alacağız, ne demek?

Şu anda bütün duygular, aklın önünde.

Ayı yoruluncaya kadar başımız kesin dertte!..

 

Eski general Erdoğan'a karşı esrarengiz tehditlerin arkasında yatan şeyi açıklıyor.

Putin, “İntikamımızı alacağım.”

 Putin: Onlar hep, "Sadece Allah bilir” derler ya, “Allah, Türkiye'deki iktidarı cezalandırmaya karar verdi.

 

 

 

Ayıyla dans!..