Tehlikeli manşet!

YAYINLAMA: 16 Aralık 2015 / 18.00 | GÜNCELLEME: 16 Aralık 2015 / 18.00

 Sözcü Gazetesi, dün "Aktrollerin hedefe koyduğu Hava Kuvvetleri'nden savunma: İktidarın emrini uyguladık!" manşetiyle çıktı.

 

Gazete, haberinde "AK Parti yandaşları, Rus uçağı krizinin faturasını askere kesmek için linç kampanyası başlattı. Karargah ise siyasi sorumlulara dikkat çekti" ifadesine yer verdi.

 

"AK Parti yandaşları, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal'a saldırıyor. ‘İstifa et, yoksa Reis icabına bakar’ tehdidi savuruyorlar" denilen haberde şu bilgiler yer aldı:

Erdoğan'ın düşürülen Rus uçağı için 'Pilotlarımız angajman kurallarını uyguladı' demesinin ardından, AK Parti yandaşları hücuma geçti, sosyal medyada Hava Kuvvetleri Komutanı Ünal'a 'İstifa et' mesajları attı.

Hava Kuvvetleri'nden üst düzey bir komutanın ise Sözcü Gazetesi’ne şu açıklamayı yaptığı iddia edildi: "Angajman kurallarını siyasi otorite ilan etti. Biz de uyguladık. Uygulamasaydık görevi ihmal olurdu. Ülkenin sınırını ihlalin dakikası, saniyesi olmaz."

 

Burada şu mesaj verilmek isteniyor. Asker şimdiye kadar hiç konuşmadı, ama artık yanlış bilgileri düzeltmeye başladılar.

Aslında bir adım daha ötesini söylemek istiyorlar da cesaret edemiyorlar!

Askerlerin yıllar sonra başına gelenler ortada bir komutanın konuştuğunu iddia ederek bazı şeylere imada bulunulmasının hiçbir gerçekliği ve geçerliliği yok. Bitti artık o işler…

 

 

Uluslararası başarı ödülü tahmin edemeyeceğiniz kadar zor!

 

Önce bir hatamı düzelterek başlamalıyım.

Asım Bey’in çitfliği Estonya‘daymış. Ben Slovakya yazdım. O kadar çok mesaj geldi ki, n’olmuş yani, bu kadar önemli mi?

 

Resme bakarsanız, UNECO Genel Direktörü Irina Bokova’nın hemen yanında Şahin, onun yanında merhum Vehbi Koç’un kızı Semahat Arsel, tanımadığım bir hanımefendiden sonra da ünlü tarih profesörü İlber Ortaylı oturuyor. Başka resimlerde de Şahin ile Arsel elele görülüyor.

Tahmin ediyorum bu resim de bu sene Nisan ayında Bokova’nın İstanbul’a geldiğinde çekilmiş olsa gerek. Yani, işin o kadar çok evveliyatı ve araya giren çok önemli kişiler var ki, “Bu işi biz kotardık, Fatma Hanım da doğrusu iyi takip etti” diye aslan payını Şahin’den esirgemenin anlamsızlığı ve zavallılığı var.

Gerçi bundan memnun ve mutlu olmayanlar da çok!

Bu ne ki! Asıl diğer kategoriler de ‘Yaratıcı Şehirler Ağı’na girmeliyiz” diye yazanlar var.

 

Onu da onlar yapsınlar, biz de onları yazıp, daha iyisini becerdiniz deyip takdir edelim.

 

 

Reklamın kötüsü olmaz!...

 

Hiç bu kadar aleni, şeffaf ve tahrik edici bir reklam görmedim.

Daha neler!..

Yine de yılbaşı üzeri bu fırsatı kaçırmayın derim!..

 

 

 

Tehlikeli manşet!