Nihayet sağduyulu bir ses…

YAYINLAMA: 21 Ocak 2016 / 18.00 | GÜNCELLEME: 21 Ocak 2016 / 18.00

Önceki gün televizyonda, basın toplantısında Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’i izledim. Dehşet şeyler anlattı.

Galatasaray’da har vurulup harman savrulmuş…

Taş çatlasa 28-30 kişilik kadro için 50 transfer yapılmış.

Arkadaşım uyardı beni, “Burdisso’yu hatırlıyor musun?” diye.

Hatırlayamadım! Ama Ontivero’yu biliyorum. Milyonlarca Euro’ya transfer edilen 21 yaşındaki genç futbolcu Galatasaray’da kadroya giremediği için sırf oynasın diye başka takımlara kiralık veriliyor, ama paraları CimBom ödüyor!

Arda’yı Barcelona’ya 12 milyon Euro’ya satan Galatasaray, 14 milyon Euro’ya aldığı Bruma’dan doğru dürüst istifade edemedi, yarı fiyatına sattı! Amrabat’ı  9.5 milyon Euro bonservis bedeli ile Kayserispor’dan aldı, İspanyol Malaga’ya 3.5 milyon Euro’ya sattı. Malaga da, Amrabat’ı İngiliz Watford’a 8.6 milyon Euro’ya sattı. İyi mi?

Bunun gibi 20 örnek daha var. Bu transfer konusu çok iğrenç! Ben komisyonsuz transfer yapıldığına katiyen inanmıyorum!

 

İşte bütün bu iğrençlikleri düşünürken sağduyunun sesini duydum.

Şahinbey Belediye Başkanı ve Şahinbey Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Onursal Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, basın toplantısında, “Kimse kusura bakmasın, bu şehrin parasıyla kimseyi, 3-5 yabancı oyuncuyu zengin edip, paramızla kentimizi rezil edemem. O yüzden 1. Lig’den çekildik” diyor.

Tam da duymak istediğim cümleleri kuruyor.

 

Şahinbey Belediyesi’nin 1. Lig’de oynayan voleybol takımı var. Tahmazoğlu, yola çıkarken diyor ki; (mealen yazıyorum) Arkadaşlar, amacımız altyapıdan sporcu yetiştirmek olsun. Başında birkaç transfer yapalım ama bu takımda oynayacak oyuncuları biz yetiştirelim ki, Şahinbey’in takımı Gaziantepli sporculardan oluşsun. Hocalarımız sporcu yetiştirmek yerine, işin kolayını seçip, ‘Başkanım şu voleybolcuyu transfer edersek şöyle olur, bunu da alırsak böyle olur” diyor. Sırf 1. Lig’de oynamak için yabancılara bu şehrin parasını akıtmam. Takım başarısız, ben de ligden çekiyorum. Paraları altyapıya harcayıp, asıl amacımız olan sporu tabana yaymayı hedefliyoruz.

 

Bu sözlere şapka çıkarılır.

Keşke bu basın toplantısında söylenenleri Galatasaraylı yöneticileri de duysaydı. Kendilerinin olmayan parayı har vurup harman savurarak kulübü yüzlerce milyon Euro borçlandırmanın hangi spor ahlakına uyduğunu anlatsalardı!

UEFA’da benim gibi, bizim gibi düşünüyor. Saçma sapan transferler yapmayın, kulübünüzü borçlandırmayın, kendi sporcunuzu kendiniz yetiştirin, altyapıya önem verin, diyor.

Bunu yapmayanları UEFA cezanlandırmaya da başladı. Topun ağzında ilk Galatasaray var. Bir veya iki sene Avrupa’ya gidemeyecek. Hem önemli bir gelirden olacak, hem de borsa değeri fena halde düşecek.

 

Ayağını yorganına göre uzatan, sporcunun yetiştirilmesi için para harcayan, altyapıya yatırım yapan bir başkana, neden parayı bastırıp da yabancı transfer etmiyorsun demenin mantığını anlayamıyorum.

 

 

 

 

Nihayet sağduyulu bir ses…