Fevkalade önemli bir istifa!..

YAYINLAMA: 24 Şubat 2016 / 18.00 | GÜNCELLEME: 24 Şubat 2016 / 18.00

 Salı günü MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin grup toplantısında verdiği görüntü hiç güzel değildi.

Rusya’da, eski politbüro üyeleri konuşma yaparken ayakta durabilmeleri için arkadan destek verilirdi. Bahçeli sanki o izlenimi verdi!

Sağlığı müsait değil, heyecanı kalmamış, belli ki günlük rutin olarak yapması gereken işleri de yapamıyor. Doğrusu bir kenara çekilip, MHP’nin önünü açması gerekmez mi?

Öyle yapmıyor, yeterli imza toplanmasına rağmen tüzük kongresini demokrasiye yakışmayan uygulamalarla, il ve ilçe teşkilatlarını görevden alarak, ertelemeye çalışıyor.

Olay zaten mahkemelik olmuş. Koskoca siyasi parti mahkemelere düşmüş.

 

Durumun her gün biraz daha kötüye gittiği bu ortamda sağduyu Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ’dan geldi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Özdağ, genel başkan yardımcılığı görevinden istifa ederken, partisinin olağanüstü kongreye gitmesi gerektiğini söyledi. 

Özdağ, istifasının bir emrivaki olmadığını, Bahçeli ile birkaç kez yüz yüze, ne yapılması gerektiği konusunda görüşerek, bilgi paylaşımında bulunarak yaptığını söylemesi yanlış anlamaları önlemiş oldu.

 

Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, gazeteci Müyesser Yıldız’ın sorularını yanıtlarken söylediklerini demokrasi açısından çok değerli buldum.

Bu meselenin hep demokratik bir yaklaşımla çözüleceği umudunu taşıdım. Sayın Genel Başkan’ın “demokratik haklarıdır” sözü de umutlarımı artırdı. Demokrasiye bağlılığı arzu ettim. Başlangıçta güzeldi, hiç kimse karışmadı. Ama sonra tasfiyeler başlayınca, daha fazla yararımın olamayacağını düşündüm ve tasfiyelerin vebalini paylaşmak istemedim. Çünkü ben Türk milliyetçilerinin demokrasiyi hak ettiklerini düşünüyorum. Ülkücüler çocuk değildir, bebek değildir… 

Son kongrede Genel Başkan’ı seçen de bu arkadaşlardır. Şimdi onların iradelerine güvenmemek ve partiyi mahkeme eliyle göçertmek kabul edilemez. Ben MHP’nin kaderinin yargı eliyle verilmesine karşıyım. Karar mahkemelerden değil, kurultay salonlarından çıkmalıdır. 

Sayın Genel Başkan Türkiye’nin tek adam Recep Tayyip Erdoğan rejimine dönüştürülmesine karşı çıkıyor. Bu çok doğru, ancak Türkiye için demokrasiyi isteyenlerin, bunu partisinde de uygulamasıyla göstermesi gerekir. 

 

Ümit Özdağ’ın istifası son derece  önemli. Partinin genel başkan yardımcısı.

Galiba tüzük değişikliği ve olağanüstü kongrenin yolu açıldı.

Bu demokrasi açısından fevkalade önemli bir gelişme.

Referandumdan ziyade, şu günlerde erken seçimin yoğun şekilde tartışılması aşamasında gelen bu istifanın değeri tartışılmayacak kadar büyüktür.

Olası bir erken seçimde  MHP’nin baraj altında kalmasıyla, bu partinin milletvekili sayısının AK Parti’nin hanesine yazılacağı konuşuluyordu.

Ancak, MHP yeni bir ekiple 7 Haziran 2015 seçim sonuçlarını bile aşabilir.

Fevkalade önemli bir istifa!..