Depremle ilgilenmelisiniz!..

YAYINLAMA: 26 Şubat 2016 / 18.00 | GÜNCELLEME: 26 Şubat 2016 / 18.00

 Ben zaman zaman aşağıdaki müthiş linkden dünyada oluşmakta olan depremlere göz atarım. 

Dikkat ettiğim bir şey, ülkemiz sınırları içinde son 3 saatte 9 adet deprem olmuş.  Her ne kadar zayıf olmalarına rağmen bu ısrarlı depremler bana korkutucu geldi.

 

Nasıl tedbirli ve dikkatli olunur bilemem ama bu konuda duyarlı olmamız gerektiği yadsınamız bir gerçek.

Linke girdiğiniz zaman ülkemizdeki deprem yoğunluğunu göreceksiniz.

http://quakes.globalincidentmap.com

 

  

20 bin öğrenci yetiştirdi

cenazesine 50 kişi katıldı

 

Bu gazete haberini okuyunca hiç şaşırmadım!

Toplumun geldiği noktayı bu haber, özetin özeti şeklinde yorumluyor.

 

Yetiştirdiği 20 bin öğrenci ile tanınan ve biriktirdiği 510 bin lira ile Antalya’da okul yaptıran 88 yaşındaki Şerife Tufan, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Tufan, yaklaşık 50 kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

 

1992 yılında emekli olan ve hayatının 41 yılını öğretmenlik yaparak geçiren Şerife Tufan, biriktirdiği parasını ve emekli ikramiyesini hayalini kurduğu okulu yaptırmak için bağışlamıştı. Son görev yeri Antalya’ya bir okul yaptıran Tufan, öğretmenliği boyunca hiç hasta olmadan 20 bin öğrenci yetiştirmiş, yılın öğretmeni, yılın kadını seçilmiş, 6 kez takdirname almış ve 5 Cumhurbaşkanı ile tanışmıştı.

Emekli olduktan sonra da memleketi Antalya’dan ayrılmayan ve özel bir bakım evinde kalan 88 yaşındaki Tufan, önceki gün akşam saatlerinde solunum güçlüğü nedeniyle yaşamını yitirdi.

Hayırsever öğretmen Şerife Tufan için, Muratpaşa Cami’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene İl Milli Eğitim Müdürü Vekili Hasan Tekve, öğretmenler ve Şerife Tufan İlkokulu öğrencileri katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından Tufan’ın cenazesi Andızlı Mezarlığı’nda toprağa verildi.

 

İşte bu kadar!

Bir ülkede yapanla yapmayan aynı kefeye konursa, o ülkenin geleceğinden umutlu olmak için aptal olmak gerekir!

Bir ülkede insanlar niteliklerine göre değil de niceliklerine göre değerlendirilirse o ülkenin geleceği olabilir mi?

 

 

 

Bu öğretmenlere ne oldu Allah aşkına?!.

 

Son birkaç günde gelişen taciz olaylarının kahramanlarının öğretmenler olması toplumda derin infial yarattı.

Öğretmenlerin; namus, şeref ve iffetlerine teslim edilen öğrencilerine tecavüz etmelerinin gerekçeleri iyi araştırılmaz, nedenlerine inilmezse, öyle anlaşılıyor ki bu rezillikler sürecek!

İşte son birkaç günün bilançosu. Bunlar duyulanlar!

Eminim duyulmayanlar yüz kat fazladır.

Namuslarına leke sürmemek için susanlar, toplum baskısından çekinip sessiz kalanlar kim bilir ne kadar çoktur.

Toplumun geldiği şu noktaya bakar mısınız?

 

 

1. Kayseri Melikgazi'de lisede okuyan 12'nci sınıf öğrencisi Cansel, evli matematik öğretmeni 33 yaşındaki öğretmeni Bayram Ö.'nün tecavüzüne uğrayınca durumu önce arkadaşlarıyla, ardından öğretmenleriyle paylaştı. İddiaya göre okul yönetimi olayın üzerini kapatmak istedi. Şikayetlerinden sonuç alamayan Cansel, çarşamba günü evinde babasının tabancasıyla kendisini başından vurdu. Ağır yaralanan Cansel, hastaneye kaldırıldı, ancak kurtarılamadı. Cansel Kırşehir'de toprağa verildi.

Tacizci öğretmen suçunu itiraf etti. Otomobiline aldığı öğrencisine tenha bir yerde arabasında tecavüz etti.

Öğretmen tutuklandı.

Olayın heyecanı bir süre sonra geçince veya daha rezil olaylar meydana gelip bunu unutturunca, tecavüzcüler bir şekilde dışarı çıkabiliyorlar. Ancak, Aile Bakanı’nın bu dava ile bizzat ilgileneceğini söylemesi toplumu bir nebze rahatlattı.

 

 

2. Olay, Kayseri, Melikgazi İlçesi Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde bulunan bir lisede meydana geldi.

Okulun bilgisayar öğretmeni B.K., iddiaya göre 10'uncu sınıf öğrencisi A.H.'yi kendisine yardımcı olması bahanesiyle, müdür yardımcısının odasına götürüp elle tacizde bulundu.

 

Durumu rehber öğretmeni ve okul yönetimine bildiren A.H.'nin ailesi de, öğretmen B.K. hakkında suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine öğretmen B.K., görevinden istifa etti.

 

Mahkemede tanık olarak dinlenen diğer kız öğrenciler de, öğretmen B.K.'nin mağdura ilgi duyduğunu ve sürekli onunla ilgilendiğini öne sürdüler. Duruşmada mütalaasını okuyan savcı, sanık öğretmen hakkında 'Çocuğun basit cinsel istismarı' suçundan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını ve tutuklanmasını talep etti.

Yapılan yargılama sonunda, eksik hususların tamamlanması için duruşmayı erteleyen mahkeme heyeti, sanığın ise tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

 

3. Beşiktaş Şair Nedim Caddesi'ndeki 'Stüdyo In' isimli özel bale kursunda, bazı öğrencilerin kurs sahibi Ömer İ. tarafından cinsel istismara uğradıkları iddia edildi.

Savcılığa başvuran 3 kız öğrenci, kursun sahibi ve hocası olan Ömer İ.'nin bale kursunda ve Üsküdar'daki evinde masaj bahanesiyle cinsel istismarda bulunduğunu ihbar etti. Olayla ilgili hem İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde hem de Anadolu Adliyesi'nde soruşturma başlatıldı.

Ömer İ. "Çocuğun cinsel istismarı" suçundan tutuklanarak Maltepe Cezaevi'ne gönderildi. Mağdur öğrencilerden E.P., Beşiktaş'taki kurs merkezinde hocasının masaj yapma bahanesiyle kendisini bir odaya kapatıp sürekli taciz ettiğini iddia etti.

 

Ömer İ.'nin, "İzletmem gereken özel bale videoları var" diyerek kendisini evine de götürdüğünü öne süren E.P., yetim büyüdüğü için önceleri baba şefkati ile yaklaşan hocasının sonradan cinsel istismara başladığını söyledi.

Ömer İ.'nin, "İyi balerinlik için düzgün fizik lazım, bunun için de masaj şart" diyerek cinsel istismarda bulunduğunu söyleyen E.P., korktuğu için bir süre boyun eğdiğini anlattı.

3 kız öğrencinin şikâyeti üzerine soruşturma başlatıldı. 56 yaşındaki kurs hocası tutuklandı.

 

Depremle ilgilenmelisiniz!..