Gaziantep, İtalyanlar’a hemen yanıt vermeli

YAYINLAMA: 21 Mart 2016 / 18.00 | GÜNCELLEME: 21 Mart 2016 / 18.00

İtalyanlar, Türk lezzetleri döner ve kebabı yasakladılar. Bu yasaklamanın amacını İtalya’nın tarihi kentlerinden Floransa’daki yetkililer, “Kentin kimliğini ve yemek kalitesi korumak” olarak açıkladı.

Bazı lokanta işletmecilerimiz, İtalyanlar’ın kendi kültürlerini korumak adına doğru bir adım attıklarını belirttiler.

Bu arada Günaydın Et Lokantalarının kurucusu Cüneyt Asan, İtalya’nın mutfak kültüründe tutucu olduğunu ifadeyle, “Floransa’da alınan kararın bir benzeri daha önce Fransa’da da alındı. İtalyanlar mutfaklarına karşı çok tutucudurlar. Dışarıdan gelen bir gıda ürününü bile kullanmak istemezler” dedi.

 

Bütün bunlar olurken laf döndü dolaştı, Gaziantep yemek kültürüne dayandı. İlginç olaylar yaşanıyor!

Cüneyt Asan bu konuda da şöyle fikir yürütüyor:
Gaziantep’in UNESCO’nun mutfak listesine tek başına bir kent olarak girmesinin ardından Batı’da Türk mutfağına karşı yoğun bir katı tutum içine girildi. Türk mutfağı dünyanın en lezzetli mutfağı, bunun önüne geçmek istiyorlar. Bütün mesele burada…

 

Türk mutfağının şu anda temsilcisi konumunda olduğumuz için İtalyanlar’a bir cevap vermeliyiz. Pizayı yasaklayalım, bütün Avrupa sesimizi duyar. Böylece meydanın boş olmadığını hatırlatırız.

Şu anda başımız maalesef dertte! Turist falan geleceği yok. Ama onlar da köpeksiz köyde değneksiz gezebileceklerini sanmasınlar!..

 

 

 

GOSB Başkanı Deniz Köken

 

OSB Başkanlığına Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Deniz Köken’in seçilmesi biraz sürpriz gibi oldu.

Çünkü adı konuşulan ve işaret edilmesi beklenen başka birisi vardı.

Deniz Köken sanayici değil, Gaziantepli de değil.

Bana daha önce karar sürecinde mutlak etkili olan bir sanayici şöyle demişti:
Burası adı üzerinde sanayi bölgesi. Başkanın GSO Meclis Üyesi olmasını istemek doğal hakkımız. Hatta, ismini tam olarak söylersek, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi, değil mi? O halde başkanın Gaziantepli olması da gerekmez mi?

 

Mteşebbis Heyet toplantısından önce, Gaziantep Valisi ve GOSB Mütevelli Heyet Başkanı Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık ön toplantı yapıyorlar.

Hatta, Bartık Mütevelli Heyet’te bulunmamasına rağmen Gaziantep’in önemli bir kurumu olan OSB ile ilgili alınacak kararda onun da bulunmasını istiyorlar ki, doğrusu da bu.

 

Daha sonra toplantıya girildiğinde, Deniz Köken’in adı üzerinde konsensus sağlandığı belirtilerek, Mütevevelli Heyet’e sunuluyor ve oybirliği ile seçiliyor.

 

Neden Deniz Köken?

Köken, zaten Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu üyesiydi. OSB’nin bütün sorunlarına vakıf. Sorunların da en önemlileri alt yapı sorunları. Yani, Köken’in bilgi ve uzmanlık alanına giriyor.

Benim yorumum, bu süreçte Köken’in OSB’nin altyapı sorunlarını yoluna koyması beklentisi var.

Bu arada GOSB’nin de artık Müteşebbis Heyet’ten kurtulup OSB’deki sanayicilerin kendi özyönetimlerini kurmaları için gerekli girişimlerde bulunması gerekir. Böylece seçecekleri başkanın GOSB’yi gerçek anlamda temsil hakkına sahip olacağını düşünüyorum.

Sonuçta, seçilen başkanın yeni oluşuma kadar OSB’ye faydalı olacağı da başka bir gerçek.

 

 

Gaziantep, İtalyanlar’a hemen yanıt vermeli