Oğulotu, Melisa (Melissa officinalis) (1)

YAYINLAMA: 16 Mayıs 2022 / 14.23 | GÜNCELLEME: 16 Mayıs 2022 / 14.23

oğulotu

Parfümeri, kozmetik, gıda, ilaç sanayinde ve arıcılıkta kullanılır. Bu bitkiyi tıbbi amaçlı ilk kullananlar Arap hekimleridir. Bu hekimler oğulotu bitkisini kalp güçlendirici, neşelendirici, iç sıkıntılarını ve sinir sisteminden kaynaklanan baş ağrılarını giderici, spazmları ve bellek yitimini önleyici, tüm yaşamsal organları güçlendirici olarak kullanmışlardır.

 Yatıştırıcı, dinlendirici, midevi, gaz söktürücü, terletici ve antiseptik etkilere sahiptir.  Melissa officinalis bitkisinin sedatif, karminatif, antimikrobiyal ve topikal antiviral etkileri vardır. Dahilen sinirsel uyku problemleri, tedirginlik, huzursuzluk, asabiyet durumlarında ve fonksiyonel gastrointestinal bozukluklarda kullanılır. Melissa uçucu yağının anti-bakteriyel, anti-fungal, anti-parazitik ve antihistaminik aktivitelere sahip olduğu da birçok araştırmada  gösterilmiştir.

Antiviral Etkisi  Melisa yapraklarının sulu ekstresi influenza virüsü, miksovirüs, çiçek hastalığı virüsü ve Herpes simplex virüsüne karşı antiviral etki  gösterir. Kremleri uçuklu bölgeye uygulandığında. şikâyetler belirgin bir şekilde azalır.Melissa  kremi iyileşme süresini kısaltır, enfeksiyonun yayılmasını önler ve tipik semptomlarda (kaşıntı, karıncalanma, yanma, batma, şişkinlik, gerginlik, eritem) hızlı azalma sağlar. Sürecek

Oğulotu, Melisa (Melissa officinalis) (1)