Kent Konseyinin girişimleriyle Özel ve Devlet okullarında eğitim gören otistik ve Down Sendromlu çocuklara “Atlı Terapi” uygulaması başlatıldı.
Kent Konseyi Spor Çalışma Grubu, Atlı Spor Kulübü ve Royal Halı'nın ortak düzenlediği proje Mart ayında başladı. Yaklaşık 10 hafta süren bu projeye 200 öğrenci katıldı. Bu sayı ailelerin katılımıyla 300 kişiyi buldu.
Atlı Spor Kulübünde; periyodik olarak her hafta gerçekleşen terapi programında her hafta 20 öğrenci terapi gördü. otistik çocukların "Atlı Terapi" ile sosyalleşmeleri amaçlandı.
Öğrenciler atlı terapi ile hem eğlendiler hem de Royal Halı Basketbol kulübünün formalarını giyerek büyük mutluluk yaşadılar. Kulüp yetkilileri ise gelen öğrencileri yemekte ağırlayarak güzel bir gün geçirmelerini sağladılar.
Eğitimleri Daha Kolaylaşıyor
Atlı terapinin 2. Dünya Savaşı sonrasında dünyanın çeşitli ülkelerinde savaş gazilerine uygulanarak başladığını söyleyen Kent Konseyi Spor Çalışma Grubu Başkanı Alper Tunga Çiftçi, "Atlı terapi özelikle otistik çocukların denge reaksiyonlarının, sosyal becerilerinin ve el göz koordinasyonlarının geliştirilmesini sağlıyor. Atın ritmik hareketleri otistik çocukların kendini eğitebilmesini kolaylaştırıyor.
Ortopedik ve nörolojik problemleri olanlar, kas ve iskelet sistemi sorunları bulunanlar, içe kapanık bireyler ile Down Sendromlu ve otistik çocuklar bu tedaviden yararlanabilir. Özellikle Yürüme aşamasına gelmiş ve yürüme koordinasyonu sağlayamayan çocuklarda atlı terapiyle çok hızlı yürüme sağlanabiliyor. Oturma ve ayakta durma dengesini geliştirme adına çok ciddi katkıları var " diye konuştu.
Çalışma grubu başkanı Çiftçi “Spor Çalışma Grubu olarak bu projeyi hazırlayıp, Gaziantep’teki otistik ve zihinsel engelli okulları ve kurumları buluşturup projenin hayata geçmesini sağladıklarını belirtti ve önümüzdeki dönemde böyle sosyal sorumluluk projelerini hayata geçireceklerini ” söyledi.