ANASAYFA arrow right Siyaset

Ortak bir sosyal politika oluşturacağız

Ortak bir sosyal politika oluşturacağız
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 00.06
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 00.06
Bizim çocuklarımıza anlatacağımız bir başarı hikayemiz var'' şeklinde konuştu.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, mikro düzeyde politikalar üretmek gerektiğini belirterek, ''Hakkari'ye ait sorunu Hakkari'de çözecek yerel çözümleri, Tunceli'ye ait sorunu Tunceli'de çözecek yerel çözümleri, toplamda da Doğu ve Güneydoğu için ortak bir sosyal politika oluşturacak bir mekanizmayı kurmamız gerekiyor'' dedi.
Şahin, AK Parti İl Başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında, milletvekilliği ve bakanlığı bir emanet ve sorumluluk makamı olarak gördüklerini ifade etti. Şahin, ''Bunun hesabını kolay verebilmemiz için asıl olan şey; milletin gönlüne girebilmek, milletin hizmetkarı olabilmek, bu makamı millet adına kullanabilmek'' diye konuştu.
Bir takım çalışması içinde olduklarını ve başarıyı birlikte yakaladıklarını vurgulayan Şahin, bu takımın ustalık döneminde, Gaziantep'te aldığı yüzde 62 oyun hakkını verecek şekilde yoluna devam edeceğini söyledi.
AK Parti'nin en büyük gücünün teşkilat olduğunu ifade eden Fatma Şahin, ''Sayın Başbakanımızın teşkilatın her kademesinden gelmiş olması, teşkilatçılıkla beraber büyüyebilmesinden dolayı bugün yeni destanlar yazmaya devam ediyoruz. Bu takımın bir parçası olmak en büyük onur ve şereftir. Bizim çocuklarımıza anlatacağımız bir başarı hikayemiz var'' şeklinde konuştu.
Şahin, ustalık döneminde hem bölgede bir güç olacaklarını hem dünyada birinci ligde oynayacaklarını, hem Gaziantep'in hem de Türkiye'nin büyüyeceğini ve güçleneceğini kaydetti.
Gaziantep'in kadına şiddet konusunda 10 il arasında olduğunu anımsatan bir gazetecinin, özellikle göçle birlikte gelen ekonomik sorunlar ve ekonomik sorunların getirdiği aile içi şiddeti önlemeye yönelik özel bir çalışma olup olmayacağını sorması üzerine Bakan Şahin, şu anda hükümetin şiddetle mücadeleyle ilgili topyekun bir seferberlik yapmaya çalıştığını söyledi.
Önce yasal altyapıyı, şiddet uygulayan kişinin evden uzaklaşmasını getiren Ailenin Korunmasına Dair Kanun'u güçlendireceklerini belirten Şahin, uygulamaların da takipçisi olacaklarını ifade etti. Şahin, şunları kaydetti:
''Gaziantep de risk oranı yüksek bir şehir. Töre ve Namus Cinayetleri Araştırma Komisyonu Başkanlığı yaptığım zaman gördüm ki; göç alan şehirlerde her zaman risk oranı çok yüksek oluyor. Bunu çözebilmemiz yasal altyapıyla beraber iki bacakla gidecek bir çalışmadır. Birincisi kız çocuklarımızın güçlendirilmesi, eğitimi, istihdamı ve ekonomik özgürlüğü önemlidir. İkincisi erkeklerimizdeki zihinsel dönüşüm, kadının insan hakları konusundaki kafalarındaki zihinsel dönüşümü çok önemsiyoruz. Bunu iki bacaklı takip edeceğiz. Kendi şehrim adına Bakanlığım boyutunda yapılması gereken bir şey varsa, bir pilot çalışma başlatacağız. Özellikle iki merkez ilçede bunu çok rahat yapabileceğiz. Yapacağımız pilot çalışma burada başarılırsa bütün Türkiye'de de başarılacak şekilde bütün altyapının olduğu bir bölgeye sahibiz. İnşallah bu topyekun seferberlikle, 74 milyon insanın el birliğiyle çözülecek toplumsal bir sorundur.''
Şahin, pilot iller arasında Ankara'dan sonra Gaziantep'in ikinci il olduğunu bildirdi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, ''Güneydoğu ve Doğu sorunlarına sosyal açıdan bakış açınız ne olacak, yeni bir politika belirleyecek misiniz?'' yönündeki soruya karşılık, Hatay'da çadır kente Suriye'den gelenleri ziyaret ettiğini ve çadır kente ilişkin raporlarını dün Bakanlar Kurulu'nda Sayın Başbakana sunduklarını bildirdi.
Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Arkasından Hakkari, Tunceli ve Van'a gittik. Neden oralara gittik? Çünkü o bölgenin çok ciddi manada sosyal politikalar adına yapılması gereken işler var. O bölgede istediğimiz huzuru ve mutluluğu yakalamanın yolu yalnızca güvenlikten geçmiyor. Orada güvenliği sağlayacağız. Daha özgür ve daha güçlü bir Türkiye'yi başarmanın yolu, daha özgür ve daha güçlü bir Güneydoğu'dan geçiyor. Biz orada gittiğimiz zaman bütün sivil toplum kuruluşları, esnaf ve kaymakamlarımızla tek tek konuştuk.
10 yıllık siyaset hayatımda, Ankara'da oturup makro düzeyde politika üretmenin mikro ölçüde tutmadığını gördüm. Hakkari'ye ait sorunu Hakkari'de çözecek yerel çözümleri, Tunceli'ye ait sorunu Tunceli'de çözecek yerel çözümleri, toplamda da Doğu ve Güneydoğu için ortak bir sosyal politika oluşturacak bir mekanizmayı kurmamız gerekiyor. Bu, tek bizim bakanlığımızı aşan bir konu. Milli Eğitim Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür Bakanlığı ve bizim bakanlığımızın koordinasyonuyla bir eylem planı oluşturacağız. Benim özellikle sosyal politikalar konusunda o bölgede yapmam gereken çok iş var. Biz şimdi Doğu ve Güneydoğu'da yerel yönetimde gördüğümüz eksiklik tespitimizi devlet politikası olarak, Sosyal Politikalardan Sorumlu Bakanlık olarak ne yapabilirizin gayreti içerisinde olacağız. Çözüm odaklı çalışacağız. Biz 74 milyon olan insanımız, bizim birinci sınıf vatandaşımızdır, canımız ciğerimizdir.''
AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Nejat Koçer, Mehmet Sarı, Mehmet Erdoğan, Halil Mazıcıoğlu, Derya Bakbak, Ali Şahin ile AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer ve partilerin de katıldığı toplantıya, daha sonra basına kapalı devam edildi.
İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *