ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Üniversite imtihanını giriş formu kalmadı

Üniversite imtihanını giriş formu kalmadı
YAYINLAMA: 28 Mart 2024 / 16.52
GÜNCELLEME: 28 Mart 2024 / 16.52

Lise idarecileri müracaat formlarının çok az geldiğini, yeniden gönderilmesi için ÖSYM’ye başvurduklarını söyledi.

Üniversiteler arası öğrenci seçme ve yerleştirme merkezi yeni formlar göndermeye başladı. Gaziantep liselerinden öğrendiğimize göre üniversite sınavına giriş formlarının yetersiz kalması üzerine yeniden ÖSYM’ye başvuruldu, form gönderilmesi istendi.

Önceki günler, liselere gönderilen formları bulmak büyük sorun oldu. 7 Aralık tarihinde sona erecek başvurular için öğrencilere forum sıkıntısı çekmeye başladı. Okullara gönderilen az sayıdaki formlar kısa zamanda bitince öğrenciler zor durumda kaldı.

Başlangıçta lise son sınıf okul öğrencilerinin sayısı ve beklemeli öğrencilerin sayısının yarısı kadar form gönderilmişti.

Gaziantep'teki bazı liselere, lise son sınıf öğrencilerinin tam sayısı kadar dahi form gelmediği, bu yüzden çok güçlük çekildiği belirtildi. Gaziantep Lisesi Müdürü, 630 öğrenci mevcutlarına karşın 600 forumun geldiğini birinci formlardan bin 500, ikinci formlardan bin tane yeniden istediklerini söyledi. Diğer liseler ise yeniden istediklerinin dahi yetmediğini tekrar başvurduklarını belirtti.

Daha önce özel kuryelerle gönderilen formların bu defa posta kanalıyla geldiği bu yüzden gecikme olduğu öğrenildi. 4-5 güne kadar formların öğrencilerin eline geçeceği tahmin ediliyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *