ANASAYFA arrow right Yaşam

Karne sendromuna dikkat!

Karne sendromuna dikkat!
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 00.47
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 00.47
2011-2012 eğitim ve öğretim döneminin ilk yarısının bitimine az bir süre kala öğrencileri şimdiden karne korkusu sardı.
2011-2012 eğitim ve öğretim döneminin ilk yarısının bitimine az bir süre kala öğrencileri şimdiden karne korkusu sardı. Günümüzde birçok aile çocuklarına zayıf notlarından dolayı şiddet uyguluyor, onları cezalandırıyor. Karnesinde zayıf olan öğrencilerse bu durum karşısında karne sendromu yaşıyor.

Reem Nöropsikiyatri Merkezi'nden Uzman Dr. Mehmet Yavuz, bu hassas dönemde anne-babaların dikkat etmesi gereken noktalar konusunda bilgiler verdi.
Ailenin zayıf bir karne karşında göstereceği tutumun, öğrencinin tüm eğitim hayatında önemli rol oynadığının altını çizen Dr. Yavuz, ''Zayıf bir karnenin sorumluğu sadece öğrenciye yüklenmemelidir çünkü çocuğun okuldaki başarısı aileden aldığı eğitimle paraleldir'' şeklinde konuştu.
Kötü bir karnenin arkasında birçok neden olabileceğini belirten Dr. Yavuz, aile içinde yaşanan sorunlar, çocuğun kendine ait bir çalışma odasının olmaması, arkadaş çevresi, öğretmen-öğrenci ilişkisi, dikkat eksikliği, öğrenme güçlüğü ve depresyon gibi sorunların zayıf bir karnenin alt sebepleri olarak incelenebileceğini vurguladı.
Yavuz, bu dönemde ailelerin nasıl davranması gerektiği konusunda şunları söyledi:
"Başarısızlığının alt sebeplerini inceleyin, okuldaki rehber öğretmenle ya da bir uzmanla çeşitli metotlar geliştirerek öğrencinin başarı düzeyini artırmaya odaklanın.
Çocuğunuzu dinleyin ona birey olarak davranın ve yaşadığı sorunları küçümsemeyin.
Karnesini başka çocukların notları ile kıyaslamayın. Bu durum çocuğu rencide ederek, aileden ve okuldan uzaklaşmasına yol açar.
Baskıcı davranışlar sergilemeyin. Bu durum çocuğun derslerindeki başarıyı artırmaz, aksine depresyona girmesine sebep olur. Öğrencinin yeteneklerini keşfedin ve onu bu yetenekler doğrultusunda yönlendirin.
Çocuğunuzu eleştirirken yapıcı olmaya çalışın fakat kötü olan dersleri için de motive edici aktiviteler geliştirin. Başarsızlığını yüzüne vurmak yerine ona inandığınızı gösterin ve onu başarılı olacağına ikna edin.
Başarılı karne getiren öğrenciyi ödüllendirirken abartmayın. Çocuğun büyük hediyeler için değil, geleceği için çalışmasını sağlayın. Ayrıca hediyelerinizi okul başarısına katkı sağlayacak objelerden seçmeye özen gösterin".
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *