ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

37 bin telefon abonesi icralık

37 bin telefon abonesi icralık
YAYINLAMA: 05 Aralık 2023 / 20.26
GÜNCELLEME: 05 Aralık 2023 / 21.25

Türk Telekom aboneliklerinde iki yıldır iptallerin arttığını, her 100 kişiden 13’ünün telefon faturalarını zamanında ödemediğini belirten Türk Telekom Müdürü Recep Katmer, 37 bin abonenin icralık olduğunu, ayrıca son iki yılda iptallerin arttığını söyledi.

Türk Telekom 7 trilyon alacaklı

Türk Telekom’un Gaziantep’te toplam 285 bin abonesi olduğunu, bunlardan yaklaşık 37 bininin Türk Telekom’la icralık olduğunu açıklayan Katmer, “Telekom, tahsilatta sıkıntı yaşadığı abonelerden yaklaşık 7 trilyon alacaklı” dedi.

Her ay borcundan dolayı 25-30 bin telefon kapatılıyor

Her ay borcundan dolayı 25-30 bin abonenin telefonunun kapatıldığını, yaklaşık 100 kişiden 13’ünün de bu borcunu düzenli olarak ödeyemediğini belirten Katmer, “Her ay borcundan dolayı 25-30 bin telefon görüşmeye kapatılıyor. Son 2 yıl içinde 10 bin civarında abone, ekonomik nedenlerden dolayı telefonlarını İptal etti veya İptal ettirmek zorunda kaldı. Abonelerin yaklaşık yüzde 13’ü borcunu düzenli olarak ödeyemiyor. 3 ay faturasını ödemeyen abonelere mektup yazılarak, bir aylık süre içinde ödemeye davet edilir, 5 ay içerisinde İptal ve hukuki yoldan alacakların tahsili başlıyor” şeklinde açıklama yaptı.

Son iki yılda hat iptal ettirmeler arttı

Türk Telekom’un, müşterilerine “TTkart” adında yeni bir hizmeti sunmaya başladığını açıklayan Katmer, “TTkart olarak adlandırılan hizmetimiz sayesinde müşterilerimize ankesörlü telefonlar birlikte ev ve iş yeri telefonları aracılığıyla da dünyanın herhangi bir yerine telefon etme imkanı bulacaktır. Ayrıca yalnızca Türkiye’de değil anlaşmalı olduğumuz yurt dışındaki ülkelerde de TTkart’ınızla Türk Telekom sistemlerine ulaşarak istediğiniz numara ile görüşme yapabilirsiniz” dedi.

Cebinizdeki TTkart’la yüzde 17 daha ucuza görüşebileceksiniz

Katmer, TTkart’ın ne olduğunu ve nasıl kullanıldığını ise şöyle özetledi: “Kredi kartı boyutlarında dizayn edilen TTkart’ların arka yüzünde kazınabilir bir şerit yer almaktadır. 12 haneli PIN koduna söz konusu şerit kazınarak ulaşılacaktır. TTkart’lar şeffaf bir ambalaj içinde kullanım kılavuzu ile birlikte satılacak olup, 50 kontörlük TTkart satış fiyatı 3 milyon, 100 kontörlük TTkart 6 milyon liradır. TTkart ile görüşmeler yaklaşık yüzde 17 daha ucuza yapılmaktadır” diye konuştu.

“Ambalajı içerisinde bulunan kartın arka yüzündeki PIN numarasını kazıyarak açığa çıkarttınız. Türkiye sınırları içerisinde 0811 212 36 36 nolu erişim numarasını, yurt dışında iseniz, ambalajın içerisinde bulacağınız kullanım kılavuzundaki, ilgili ülkeye ait erişim numarasını çevirin sistemden ilk olarak duyacağınız karşılama anonsunun ardından dil seçimi yapmanız istenecektir. Sistemden duyulacak bir sonraki anons ise kartın arkasındaki PIN numarasının girilmesini isteyen sözler olacaktır. PIN Numarasının doğruluğunun onaylanmasının ardından sistem, konuşma yapmak istediğiniz telefon numarasının girilmesini isteyecektir.” Katmer, kullanıcıların bilgi taleplerini 0800 314 24 24 numaralı TTkart yardım masasına yapabileceklerini de söyledi.

4 bine yakın abonenin numarası değişiyor

Şahinbey'de 15 bin abonelik sayısal santralin Temmuz’da hizmete gireceğini ve böylece Gaziantep’te yüzde 99 oranın da dijital santralin yakalanacağını belirten Katmer, “Şahinbey merkezde eski analog santral boşa çıkartılarak 15 bin abonelik sayısal bir santral Temmuz’da hizmete girecek. 233… 234… ile başlayan 4 bine yakın müşterinin numarası değişiyor. Müşteri mağduriyeti olmuyor. Eski numaralarından arananlar yeni numarası bildirilerek yeni numara veriliyor. Böylece Gaziantep’te yüzde 99’a varan dijital santral oranı yakalandı” şeklinde açıklama yaptı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *