ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Baykal ile olmaz diyenler gidiyor

Baykal ile olmaz diyenler gidiyor
YAYINLAMA: 29 Ağustos 2024 / 10.54
GÜNCELLEME: 29 Ağustos 2024 / 10.54

CHP Şahinbey İlçe Başkanı Erdinç Tütüncüler ile birlikte 9 yönetim kurulu üyesi istifa etti

Kurultay öncesinde, Deniz Baykal'ın yeniden genel başkan seçilmesi durumunda göreve devam etmeyeceğini açıklayan CHP Şahinbey İlçe Başkanı Erdinç Tütüncüler ile 14 yönetim kurulu üyesinden 9'u istifa etti. Tütüncüler, "İlçe başkanlığından istifa ediyorum. Ancak yeni atanacak arkadaşlarımla partimin iktidara taşınması için çalışacağıma şeref ve namus sözü veriyorum" dedi.

CHP'nin iktidar sorunu var

CHP kurultayına katıldığını, ancak oy kullanmadığını açıklayan Tütüncüler, "CHP'nin iktidar sorunu var. CHP doğruyu söylüyor, ancak bu doğruları topluma anlatamıyor, topluma dönüştüremiyor. Kurultayda, oy kullanmamayı tercih ettim. Çünkü Mustafa Sarıgül'ü sevdik, ama anlayamadık. Çünkü Sarıgül, Türkiye meselelerine nasıl bakıyor, bu meseleler hakkında ne düşünüyor, planları nedir, dünya siyaseti hakkında ne düşünüyor onu anlatamadı. Deniz Baykal, ideolojisi belli net, açık bir lider. Türkiye ve dünya siyaseti açısına bakışı belli. Ancak düşüncelerine halka anlatıp partiyi iktidara taşıyamıyor. Bu nedenle çok kıymetli olan oyumu kullanmadım" şeklinde açıklama yaptı.

Partide kalarak parti içi muhalefet yapsınlar

CHP'nin Türkiye siyaseti ve demokrasisi için önemli olduğunu, bu nedenle muhaliflerin de partide kalarak partiyi iktidara taşıması gerektiğine inandığını dile getiren Tütüncüler, "Kavgalı CHP Kurultayı görüntüsü partiye zarar vermiştir. CHP Devlet kuran bir partidir. Soluğunu Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti'nden alan bir partidir. 30'lu, 40'lı yıllarda batılılaşma gereksinimi ortaya koyan, 60'lı yıllarda insan hak ve özgürlüklerinin, emeğin kutsallığından ve yüceliğinden bahseden partidir. 80'li Yıllarda globalleşme kimliksiz kalmama savında olan bir partidir. Türk sağının ancak Cumhuriyet'in kuruluşunun 80 yıl sonrasında sahiplendiği, batılılaşma, insan hak ve özgürlüğü gibi değerleri, tarih boyunca Türk halkına anlatma gayreti içinde olan partidir" şeklinde açıklama yaptı.

CHP, kendisini topluma anlatamadı

CHP'nin kendini topluma anlatamadığını, ancak toplumla doğru iletişim kurup iktidar olması gerektiğini ifade eden Tütüncüler, "Ülkenin içinde bulunduğu ortamı topluma, toplum ile güçlü bağ kuran insanların anlatması gerekmektedir. Ancak bu şekilde toplumsal dönüşüm sağlanacaktır. Ülkenin 80'li yıllardan sonra borç batağına girdiği bir ortamda ABD askerlerinin hukuk ve yetki ortamlarının olmadığı bir zamanda vatanımız topraklarına girebildiği yoksulluğun sefalete dönüştüğü bir ortamda popülist politikalardan kaçınıp, toplumsal dönüşümü sağlamak her siyasinin borcu olmalıdır. CHP Genel Başkanları tarihte Kemal Atatürk, İsmet İnönü gibi isimler sadece partinin genel başkanlığını değil, toplumsal eğitimci, toplumsal öğretmen rolünü de üstlenmişlerdir. CHP de mutlaka ülkeyi yönetme politikasının yanında, yurttaşlarımıza yol gösterme misyonunu kaybetmeyecektir" dedi.

Türk solu CHP'de birleşmeli

CHP'nin iktidar gücünü kendi kadrolarından ve muhaliflerden alacağını, bu kırgın ve küskün sosyal demokratların parti çatısı altında toplanması gerektiğini dile getiren Tütüncüler, "CHP bu gücü kendi kadrolarında bulduğu kadar bir şekilde dargın ya da izleyici konumda olan sosyal demokrat vatandaşlarımızın katkıları ile sağlayacaktır. CHP Kurultayı ve mesajları, evlerinde bir şekilde suskun duran sosyal demokratları partiye davet edecektir. CHP Kurultayı solun tüm güçlerini, oy kullanmayan, beyaz oy kullanan 200 kadar delege şunu görmektedir. CHP siyasette vazgeçilmez ve nati emperyalist Türkiye'nin tek partisidir. Türk solu mutlak CHP'de birleşecektir, akıl birdir" diye konuştu. İlçe başkanlığından istifa etmesine rağmen CHP'de çalışmaya devam edeceğini açıklayan Tütüncüler, basın toplantısına katılan CHP'lilere şöyle seslendi: "Kurultayda oy kullanmayı yanlış bulan yaklaşık 200 delegeden biri olarak ilçe başkanınız ve delegeniz olarak, şu an sizlerle birlikte olmaktan müteşekkirim. Siyasi tercih noktasında kurultayda tercihsizliği tercih kabul ederek oy kullanmadım. Oy kullanmayışımın siyasi sonucunun parti içi iktidardan yani ilçe başkanlığından istifa etme sorumluluğunu doğurmuştur. CHP ilçe başkanlığı görevim bugün bitmelidir. Ancak, CHP'li olmak yaşamsal değerim olduğu kadar tek çocuğum oğlumun benden ona mirası olacaktır."

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *