ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

CHP kurultayından başbakan çıkmalı

CHP kurultayından başbakan çıkmalı
YAYINLAMA: 12 Ağustos 2024 / 15.24
GÜNCELLEME: 12 Ağustos 2024 / 15.24

Genel başkanlığa hazır olmadığını ifade eden CHP Genel Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, CHP'nin kurultaylarından yıllardır genel başkan çıktığını, bu kez sadece genel başkan değil, başbakan çıkması gerektiğini belirtirken, "CHP'yi dünyanın en demokratik örgütü yapacağım" dedi.

15 Yıldır genel başkan var partiyi iktidara taşıyamıyor

Halkın CHP'yi iktidar olarak görmek istediğini ve bu nedenle kendisini desteklediğini söyleyen Sarıgül, bu nedenle de hedefinin CHP iktidarının başbakanı olmak olduğunu belirtirken, "Ben genel başkanlığa asla ve asla hazır değilim. Genel başkanlık artık bu saatten sonra CHP'lilerin kitabında ve kaleminde yazmaması lazım gelen bir konu. Bundan sonra CHP'lilerin kurultayından başbakanın çıkması lazım. Bugüne kadar genel başkanımız hep vardı, 15 yıldır genel başkanımız görevine devam ediyor. Ama CHP'miz 56 yıldır tek başına iktidar değil" dedi.

Sarıgül, memnun ayrıldı

Dün kalabalık bir grupla Gaziantep'e gelen Sarıgül, havaalanı ve delegelerle görüşme yaptığı Grand Otel'in önünde partililer tarafından karşılandı. Kendisini karşılamaya gelen kalabalık ve konvoydan memnun kaldığını söyleyen Sarıgül, "Halkın gücünün bizim arkamızda olduğu görülüyor. 30 Yıldır CHP'de politika yapıyorum. Sosyal demokrat anlayışla yolumuza devam ediyoruz. Ama hiçbir siyasi parti farkı gözetmeden bütün yurttaşlarımızla el ele omuz omuza olmaya çalışıyorum. Gaziantep'e de büyük sosyal demokrat buluşmayı sağlamaya geldim. Özellikle Gaziantep'e girdikten sonra yüzde 90 vatandaşımızın el salladığını ve bize sevgi gösterdiğini gördüm. Bundan dolayı da son derece mutluyum" diye konuştu.

Çağdaş çoğunluğu bir araya getirmeliyiz

Yaygın basının kendisini niçin bu kadar fazla desteklediği sorusuna ise Sarıgül şöyle yanıt verdi: "Bu yıllardan beri bizim, gerek yerel yönetimler, gerek- se milletvekili düzeyinde uyguladığımız politikaların yurttaşlarımızın gönlünde ve kalbinde yer bulduğunun göstergesidir. Bu başarı benim değil, halkın başarısıdır. Biz o büyük buluşmayı sağlayarak çağdaş çoğunluğa seslenerek ulusal birlikten yana olan örfümüze, töremize, geleneklerimize bağlı inançlarımıza saygı duyan bir anlayışla bayrağımızdan ve toprağımızdan asla ve asla ödün vermeden çağdaş çoğunluğu bir araya getirip CHP'yi iktidar yapmak istiyoruz."

Değerli kişilerden yararlanılamıyor

Sola emek vermiş partililerin fikir ve düşüncelerinden yararlanarak CHP'yi 29 Ocak'tan sonra daha güçlü bir parti haline getireceklerini vurgulayan Sarıgül, "29'undan sonra Hikmet Çetin, Altan Öymen, Murat Karayalçın, Aydın Güven Gürkan, Erdal İnönü ile en üst düzeyde görüşüp fikirlerinden yararlanacağız. Solda çok önemli değerler var, fakat bu değerlerin birikimlerinden yararlanılamıyor" dedi.

Sarıgül Gaziantep'te 90 delegeyle konuştu

Adıyaman. Kilis, Hatay, Şanlıurfa, Kahramanmaraş delegeleriyle de Gaziantep'te görüşen Sarıgül, ziyaretin ve delegelerle görüşmenin çok olumlu geçtiğini belirtirken. "Ben Antep'e büyük sosyal demokrat buluşmayı sağlamaya geldim. O buluşmayı da sağladığımız kanısındayım. Aşağı yukarı 140 delege arkadaşımızı davet ettik. 90 delege toplantıya katıldı. 12 Arkadaşımız da telefonla katıldı, bu da çok önemli bir gösterge. Önemli olan onların sevgisine ve coşkusuna layık olabilmek. Bu sorumluluk duygusu içinde dolaşıyoruz" diye konuştu.

İktidarı hedeflemeyen hiçbir hareket başarılı olamaz

CHP'nin 29 Ocak'ta gerçekleştireceği kurultaydan sadece genel başkan değil, Türkiye'nin başbakanının çıkmasını istediklerini yineleyen Sarıgül, "CHP kurultayından sadece genel başkan değil, çağdaş, demokratik, Atatürkçü Türkiye'nin iktidarının çıkmasını istiyorum. Kurultaydan genel başkanlar bugüne kadar çok çıktı. Ama CHP'nin kurultayından artık sadece genel başkan değil, mutlaka Türkiye'nin başbakanının çıkması lazım. İktidarı hedeflemeyen hiçbir hareket başarılı olamaz. CHP'sini iktidara taşımayan hiçbir başarı asla başarı sayılmaz" şeklinde ifade etti.

Lafla değil icraatla bir araya getireceğim

Hayatında başarısızlığın yeri olmadığını savunan Sarıgül, "Benim kitabımda ve kalemimde başarısızlık yazmaz. Ben başaramadığım bir projeye asla ve asla imza atmam. Nasıl Şişli'de yüzde 70'e yakın bir oy aldıysak, bütün sosyal demokratları buluşturacağım lafla değil icraatla bir araya getireceğim. Büyük bir buluşmayı sağlayacağım. CHP'nin üyelik güvencesini sağlayacağım. CHP ye üye olmak isteyenler, üye olmak için ilçe başkanlarına, il başkanlarına yağ çekmeye çalışmayacaklar. Gidecekler seçim kurullarına üye olacaklar CHP'yi dünyanın en demokratik örgütü yapacağım" diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *