ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Sokaktaki çocuk sayısı bilinmeli

Sokaktaki çocuk sayısı bilinmeli
YAYINLAMA: 17 Nisan 2024 / 14.26
GÜNCELLEME: 17 Nisan 2024 / 14.26

Sağlık Eğitim Kültür ve Bizim Çocuklarımız Vakfı Başkanı Ali İhsan Sofuoğlu, plan ve proje hazırlamak için öncelikle sokaktaki çocuk sayısının bilinmesi gerektiğini söyledi.

Sofuoğlu, yaptığı açıklamada Gaziantep’te halen sokakta yaşayan ya da çalışan çocukların sayısına ilişkin ellerinde sağlıklı veri olmadığını ifade ederek bu eksikliği gidermek için anket çalışması yapacaklarını belirtti.

Üniversite öğrencilerinden yararlanılacak

Öncelikle kenar mahallelerde gerçekleştirmeyi düşündükleri anket çalışmasıyla sokakta çalışan ya da yaşayan çocukların sayısı yanında risk altındaki çocukların sayısını da belirlemeyi amaçladıklarını belirten Sofuoğlu, şöyle konuştu: “Bu çalışmayı yaparken kenar mahallelerdeki ilköğretim okullarında görevli rehber öğretmenlerden ve gönüllü olarak görev alacak üniversite öğrencilerinden yararlanacağız. Biz bu çalışmanın sokak çocuklarının korunması için yapılacak çalışmaları içeren plan ve projelerin sağlıklı yapılabilmesi için büyük önem taşıdığına inanıyoruz. Hazırlık çalışmalarını sürdürdüğümüz anket çalışmasını en kısa sürede hayata geçirmeyi düşünüyoruz.”

Sokak Çocukları Rehabilitasyon Merkezi ve Sevgi Köyü için destek bekleniyor

Sokak çocukları sorununu hızlı sanayileşen ve göç alan Gaziantep’in öncelikli sorunları arasında değerlendirdiklerini ifade eden Sofuoğlu, sık sık gündeme getirdikleri sokak çocukları rehabilitasyon merkezi ve Sevgi Köyü projelerini hayata geçirmek için destek beklediklerini de sözlerine ekledi.

Bin 700 çocuğa ayakkabı ve giyecek yardımı yapıldı

Vakıf tarafından sokakta çalışan ya da yaşayan bin 700 çocuğa ayakkabı ve giysi yardımı yapıldı. Sağlık Eğitim Kültür ve Bizim Çocuklarımız Vakfı Başkanı Ali İhsan Sofuoğlu düzenlenen törende yaptığı konuşmada kampanyaya destek olanlara teşekkür etti. Hızlı göç ve kentleşmenin beraberinde sokak çocukları sorununu gündeme getirdiğini ve sorunun çözümünün her geçen gün daha büyük bir önem kazandığını ifade eden Sofuoğlu, “Bizler Bizim Çocukları Projesi ile 2003 yılından bu yana bu sorunla ilgiliyiz dedi. Sofuoğlu, sokakta çalışan ya da yaşayan çocukların sokaktaki tehlikelerden korunup topluma yararlı bireyler olarak yetiştirilmesinde herkese görev düştüğünü vurguladı. Sokakta çalışan ya da yaşayan çocuklara yardım çalışmaları yanında sorunun çözümünü sağlayacak projeler uygulamaya hazırlandıklarını belirtti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *