ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Son Mezarlık!..

Son Mezarlık!..
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 02.27
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 02.27
İpek Yolu üzerindeki arazilere serildi. Körfez Krizi ile birlikte Irak vurdu, Suriye vurdu derken, Gaziantep ekonomisinin zararı her ay ikiye katlanıyor.
Körfez krizi sonrası tankerler söküldü…ihracat durdu, kasalar atıldı…şimdide koyun ihracatında kullanılan 4 katlı kasalar İpek Yolu üzerinde çürümeye terk edildi.. zarar 60 milyar
İpek yolu üzerinde çürümeye terk edilen tanker ve kasalara yeni bir kardeş geldi. Koyun ihracatında kullanılan 3 ve 4’er katlı dev kasalar, İpek Yolu üzerindeki arazilere serildi. Körfez Krizi ile birlikte Irak vurdu, Suriye vurdu derken, Gaziantep ekonomisinin zararı her ay ikiye katlanıyor.
Transit karayolu ile Suriye üzerinden yapılan canlı hayvan ihracatında kullanılan ve 400 koyun taşıma kapasitesine sahip olan 3 ve 4’er katlı kasalar da artık pes etti. Suriye’nin canlı hayvanlarda veba hastalığını bahane ederek transit karayolunu ihracata kapatmasıyla birlikte umudunu kesen sürücüler, dev kasalarını atarak yeni arayış içine girdiler. Suudi Arabistan’a çalışan sürücülerin, yurt içi taşımacılığına yöneldikleri bildiriliyor.
Her gün 5 bin aracın geçiş yaptığı İpek Yolu, ilginç görüntülere sahne oluyor. On binlerce tankerin Körfez Krizi’nden sonra sökülerek çürümeye bırakılması, ardından Suriye felaketini getirdi. Suriye üzerinden, Suudi Arabistan’a koyun taşıyan sürücüler, kara yolu ile ihracatın durmasından sonra 3 bine yakın katlı kasaları sökerek attılar. Koyun ihracatında kullanılan kasaların her birinin değerinin bugün 20 milyon lira olması, zararı 60 milyar lira olarak ortaya çıkardı.
Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Başkanı Ali Şahindal, koyun ihracatı ile para kazanan şoförlerin seyyar satıcılık yaptığını söyledi. Sadece katlı kasalardan zararın 50 milyar liranın üzerinde olduğunu söyleyen Şahindal, “Suriye’nin karayolu ihracatına izin vermesi şimdilik hayal” dedi. İhracatın durmasının ardından şoförlerin, kuru yük taşımacılığına yöneldikleri belirtilirken, Kamyoncular ve Otobüsçüler Odası yetkilileri, Körfez Krizi’nden bu yana tanker kasalardan doğan zararın 160 milyar lira dolayında olduğunu bildirdiler.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *