Gazeteniz SABAH Gaziantep' te YILIN ADAMI'nı seçiyor. YILIN ADAMI adaylarını aşağıda veriyoruz. Beğendiğiniz adayın adının karşısındaki kareyi işaretleyerek kuponu kesip gazeteye veya Atatürk Bulvarı no: 26 AYMA bilgisayar bitişiğindeki SABAH irtibat bürosuna verebilirsiniz, postayla yollayabilirsiniz.
BAHAETTİN BAYRAKTAR: İhracat ve ithalatla uğraşıyor. Gaziantep doğumlu. Değirmiçem bölgesine bir eğitim sitesi yaptırıyor. Site planında ilk-orta ve lise bölümleri bulunuyor. Ayrıca 36 lojman da yapılacak. Projenin değeri 600 milyon lira.
CEMİL CAHİT GÜZELBEY: 1908 Gaziantep doğumlu. 1938 yılı Ankara Hukuk fakültesi mezunu. Çeşitli illerde sorgu hakimi, hakim ve savcı olarak görev yaptı. 1935 yılından bu yana kendini yazarlığa ve folklor araştırmalarına adadı. Katıldığı 9 uluslararası kongrelerde Gaziantep folklorünü tanıtıcı 10 bildiri sundu. Gaziantep folklorü hakkında yayınlanmış 14 kitap ve broşürü var. Çeşitli ödüller alan Cemil Cahit Güzelbey 79 yaşına girerken kendini adamış olduğu tarih ve folklor araştırmalarına devam ediyor.
HACI TAŞÇI: Sakatlar Derneği Başkanı. 1,5 yıldır Dernek Başkanı. Taşçı göreve başladığından bu yana, geliri derneğe ait olan, bir çay ocağı, bir taksi durağı açıldı. Ayrıca eşya piyangoları düzenleyerek gelir elde ediyorlar. Bu yıl bir milyon liralık yiyecek yardımı yaptılar.
HATİCE GÜLLÜ: Yardımseverler Derneği Başkanı 20 yıldır dernek başkanı. Bugüne kadar 30 öğrenciye burs verildi. Yüksek öğrenim yapması sağlandı. Her yıl yoksul çocuklar giydirilir. Yoksul ailelere yardım yapılır. 5 milyon liralık yardım geçtiğimiz günlerde yapıldı.
LALE DAİ: Altınokta Körleri Eğitme ve Yaşatma Demeği Başkanı. 1962 yılından beri dernek başkanı. Okuyamamış gençlere beceri öğreten, her yıl 15 görmeyen öğrenciyi okutan, hayatlarını kazanmalarına yardım eden bir dernek. Türkiye'de ilk kez şehrimizde konuşan kütüphane bu derneğin katkıları ile kuruldu. 1982 yılında körlerin annesi seçildi.
MEHMET GENÇTEN: Emekli işçi, 1922 Gaziantep doğumlu. Milli Eğitim Gençlik ve Spor Müdürlüğüne altı derslik, 600 öğrencinin okuduğu bir ilkokul yaptırdı. Ayrıca yaşadığı sürece kullanmak kaydı ile yine bir kat ve bir bağ bağışında bulundu.
MEHMET TEKERLEK: Gaziantep'te “Fakir babası” olarak tanınan Mehmet Tekerlek, 1969 yılından bu yana kenar semtlerdeki fakir yurttaşlara yardım dağıtıyor. Yabancı dilden traktör kursuna, daktilodan muhasebe kursuna kadar dokuz kurs bitirdiğini söyleyen Tekerlek, gençliğinden beri içki ve sigara düşmanı olduğunu vurguluyor. Kendini bu işe adadığı için evlenmeye bile vakit bulamamış bir yurttaşımız. Türkiye’nin tüm yöneticilerinin edebiyat yaptığını iş yapmadığını iddia ediyor ve “Gelip benimle gezsinler fakirlik ve çevre sağlığı ne demekmiş kendilerine göstereyim” diyor, Mehmet Tekerler.
SÜHEYLA TAHAOÜLU: Anneler Derneği Başkanı. Dernek, 2 yıldır çalışmalarını yürütüyor. İlkokul yaptırdılar. Şu an 200 yatak kapasiteli yurt binası yaptırılıyor. Yurt binasının içinde konferans salonu, sanat galerisi gibi kullanılabilecek bölümler var.