ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

İskenderun ve Kırkhan’daki icra takibatı 3 milyar 200 milyon lirayı buldu

İskenderun ve Kırkhan’daki icra takibatı 3 milyar 200 milyon lirayı buldu
YAYINLAMA: 28 Eylül 2021 / 13.56
GÜNCELLEME: 28 Eylül 2021 / 13.56
Alacaklılar Hacı Ali Demirel’in tüm varlığına el konulmasını istediler.

Bu sezon Hatay, Adana ve Kahramanmaraş ile öteki bazı Güneydoğu illerinden satın aldığı pamuğa karşılık verdiği çeklerin ilgili bankalarda karşılıksız çıkması üzerine hakkında üç ayrı gıyabi tutuklama kararı verilen Hacı Ali Demirel'in yurdun çeşitli yörelerinde bulunan tüm mal varlıklarına haciz konulması istemiyle İskenderun ve Kırıkhan İcra Dairelerine sayısız başvurular yapılıyor.

Hacı Ali Demirel'in, çok sayıda fabrikatör, tüccar ve üreticinin yanı sıra 3 bankanın İskenderun'daki şubelerine de büyük çapta kredi borcu bulunduğu, vadesi de ödemediği bu kredi borçları için 3 banka tarafından da icra takibine uğradığı öğrenildi.

Konu ile ilgili olarak Kırıkhan ve İskenderun'da yaptığımız araştırmalarda. Hacı Ali Demirel'in, Osmanlı Bankası, İstanbul Bankası ve Yapı ve Kredi Bankası’nın İskenderun’daki şubelerine 2 milyar 550 milyar lira kredi borcu bulunduğu saptandı.

Bu arada Hacı Ali Demirel'e İskenderun'daki banka şubelerinden ikisinin verdiği krediler de usulsüzlük görüldü. Osmanlı Bankasının İskenderun merkez şubesi, Hacı Ali Demirel'in İskenderun'daki “Akala” fabrikasının değerini çok yüksek göstererek büyük çapta kredi almasını sağlamış. Osmanlı Bankasının, Hacı Ali Demirel’den şu anda 1 milyar 300 milyon lira alacağı bulunmakta. Osmanlı Bankası Genel Müdürlüğü bu alacağını tahsil etmek amacıyla Hacı Ali Demirel’in “Akala” fabrikası ile öteki mal varlıkları için icra takibi başlatırken, usulsüz kredi verdiği gerekçesiyle İskenderun merkez şubesi Müdürü Taner Aşkın'ı açığa aldı ve savcılığa başvurdu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *