ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Şehirde hayvan besleyenler kendilerini devlet mi sanıyor? 

Şehirde hayvan besleyenler kendilerini devlet mi sanıyor? 
YAYINLAMA: 02 Nisan 2021 / 13.40
GÜNCELLEME: 02 Nisan 2021 / 13.40
Şehir içinde hayvan besleyenler, bağları ve ağaçları tahrip ediyor

Zaman zaman yaptığımız yayınlarda şehir içinde beslenen hayvanların vatandaşlara, kente ve çevrelerine verdikleri zararlardan söz etmiş, sineklerin şehri istilasından, sokakların hayvan gübreleriyle dolmalarına kadar, evlerde gübre kokuşundan oturulamadığını vurgulamaya çalışmıştık. Bu nedenledir ki Gaziantep'in modern bir şehir değil, köye benzediğini ifade etmiştik.

Bağ sahiplerinden bir grup gazetemizi ziyaret ederek hayvan besleyenlerden yakınmış, özellikle bağ bozumu mevsiminde şehirde hayvan besleyenlerin bağları hayvanlarına yedirerek zarar verdiklerini bildirmişlerdir. Bu arada diğer ağaçlara da zarar verilmesi dolayısıyla durumun Çiftçi Mallarını Koruma Derneği aracılığıyla il yetkililerine ulaştırılacağı ifade edilmiştir.

Hayvan besleyenlerin şehre yakın köylere, kendilerine ayrılan Güzingi deresindeki yerlerine taşınmamalarına bir anlam verilemiyor. Aylar önce kendilerine yer ayrıldı. Yaptırılması için süre tanındı, kredi verileceği bildirildi. Bütün bu yardım ve uyarılara rağmen kıpırdayan olmadı. Acaba hayvan besleyenler kendilerini devlet mi sanıyor, yoksa devletten üstün mü?”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *