ANASAYFA arrow right Güncel

Emekliler bayrama buruk giriyor

Emekliler bayrama buruk giriyor
YAYINLAMA: 02 Nisan 2024 / 20.12
GÜNCELLEME: 02 Nisan 2024 / 20.12

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan bayram ikramiyelerinin 2 ile 5 Nisan arasında hesaplara yatırılacağını açıklamıştı. 3 bin lira olan bayram ikramiyeleri dün hesaplara yatmaya başladı.

3 bin lira bayram ikramiyesinin emeklinin hiçbir sorununa merhem olmayacağını söyleyen Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Gaziantep Şube Başkanı Ali Osman Özer, “Yaşadığımız hayat pahalılığı karşısında 3 bin lira bayram ikramiyesi hiçbir emeklinin yarasına çare olmaz. Çünkü emekli bu para ile ne yapabilecek. O yüzden bu bayrama da buruk içerisinde giriyoruz” dedi.

Emeklilerimiz yerel seçimlerde
tepkisini ortaya koydu

Emeklilerin aldığı 10 bin lira ile geçinemediğini sözlerine ekleyen Özer, “Yakın zamanda Türkiye genelinde bir yerel seçim dönemi geçirdik. Seçimden önce emeklilere müjde verileceği açıklandı. Milyonlarca emekli Cumhurbaşkanı’ndan gelecek müjdeyi beklemesine karşın yine hayal kırıklığı yaşadı ve hüsrana uğradı. Dolayısıyla emeklilerimiz yerel seçimlerde tepkisini ortaya koydu” ifadelerini kullandı.

Emeklilerin yüzde 90’ı açlık ve
yoksulluk içerisinde yaşamını sürdürüyor

Emeklilerin yüzde 90’ının açlık ve yoksulluk içerisinde yaşamını sürdürdüğünü sözlerine ekleyen Özer, “Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep’te binlerce emekli açlık, yoksulluk ve sefalet içerisinde yaşamını sürdürmeye devam ediyor. Aldığı maaş ile geçinemeyenler bulabilirse ek olarak ikinci bir iş de çalışıyor. Hayatının baharında iyi bir şekilde yaşaması gereken emekliler maalesef perişan bir şekilde yaşıyor. Hiçbir emekli bu şekilde yaşamayı hak etmiyor” açıklamasını yaptı.

Yıllar geçtikçe maaşlar
ciddi miktarda eridi

Özer, “2000 yılında tavandan emekli olan bir vatandaş ile 2022 yılında emekli olan vatandaşın aldığı maaş arasında yüzde 50 oranında bir fark söz konusu. Büyük umutlarla beklediğimiz bayram ikramiyesi ise 3 bin lira olarak hesaplara yatmaya başladı. Biz sadaka değil, hakkımız olanı istiyor ve talep ediyoruz. Emekli sadakaya muhtaç hale geldi. Bu insanlar yıllarca hizmet verdi. Yeni emekli bir şekilde idare eder ama yıllar geçtikçe maaşlar ciddi miktarda eridi, erimeye de devam ediyor” tespitinde bulundu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *