ANASAYFA arrow right Güncel

Gençlere, uyuşturucudan korunma yolları anlatıldı

Gençlere, uyuşturucudan korunma yolları anlatıldı
YAYINLAMA: 05 Haziran 2024 / 15.06
GÜNCELLEME: 05 Haziran 2024 / 15.06

Gaziantep Üniversitesi Oğuzeli Meslek Yüksekokulu Özel Güvenlik ve Koruma Programı tarafından Toplumsal Duyarlılık Projesi (TDP) kapsamında “Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Bağımlılığı ile Mücadele, Bağımlılığın Temelleri, Ülkemize ve Kişilere Zararları” konulu konferans düzenlendi.

Oğuzeli Meslek Yüksekokulu Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü Özel Güvenlik ve Koruma Programı Öğretim Görevlisi Zeki Sunar ve Özel Güvenlik ve Koruma Programı öğrencileri tarafından organize edilen konferansta konuşmacı olarak Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM) Büro Amirliği yetkilileri yer aldı.

Emniyet Müdürlüğü görevlileri, uyuşturucu ve uyarıcı madde bağımlılığı ile mücadele kapsamında gençlere kendi sağlıklarını korumaları ve madde bağımlılığından kaçınmaları için destek sağlamak amacıyla TUBİM Bilim Kurulu katkılarıyla hazırlanan Gençlik Modülü Eğitim Programı kapsamında sunumlar gerçekleştirdi.

Sunumlarda, narkotik suçlarla mücadelenin önemi, madde bağımlılığı, madde kullanımının etkileri, bağımlılıktan korunma yöntemleri, uyuşturucu suçlarında yasal durum, madde bağımlılığı ile mücadele merkezleri, profesyonel destek merkezleri ve UYUMA Mobil Uygulaması hakkında bilgilendirme yapıldı.

Madde kullanımı sorununun gençliğin karşı karşıya kaldığı en tehlikeli sorunlardan birisi olduğunun altını çizen GAÜN Oğuzeli MYO Müdürü Prof. Dr. Memet Şahin, gençlerin zararlı madde kullanımını önlemeye yönelik bu tür etkinliklerin devam edeceğini belirtti.

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *