ANASAYFA arrow right Güncel

İş kazalarının yüzde 48'i bertaraf edilebilir

İş kazalarının yüzde 48'i bertaraf edilebilir
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 01.14
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 01.14
Geleceğimi Örüyorum“ Sodes Projesi kapsamında 'İş Güvenliği' ile 'Tekstil ve Enerji' konulu seminer düzenlendi.
Gaziantep Üniversitesi Meslek Yüksekokulu'nda “Geleceğimi Örüyorum“ Sodes Projesi kapsamında 'İş Güvenliği' ile 'Tekstil ve Enerji' konulu seminer düzenlendi.
Seminerin açılış konuşmasını Proje Koordinatörü Tekstil Yüksek Mühendisi Seval Uyanık yaptı. Uyanık, projede 5 ayı geride bıraktıklarını, ilk dönem mesleki eğitim kursu olan 'Yuvarlak Örme' kursunun teorik kısmını tamamlayan öğrencilerin staj faaliyetlerini yürüttüklerini, yapılan çalışmanın Gaziantep sanayisinde ses getirdiğini belirtti. 'Düz Örme' kursuna yoğun bir başvurunun devam ettiğini kaydeden Uyanık, sertifikalar verilmeden kursiyerlere iş tekliflerinin gelmesinin sevindirici olduğunu söyledi.
Seminerde daha sonra Endüstri Yüksek Mühendisi İş Güvenliği Uzmanı A.Arzu Yılmazkaya, iş güvenliği, iş güvenliğinin ülkemizde neden önemli olduğu konusunda bilgiler verdi. Yılmazkaya, iş güvenliğinin, üretim ve hizmet sektörlerinde; öncelikle insan sağlığının korunmasını sağlayacak tedbirler ile çalışmaların tamamını kapsadığını ifade etti. Yılmazkaya, iş kazalarının yüzde 98'inin önlenebileceğini dile getirerek, "İş kazalarının yüzde 50'si çok basit önlemlerle önlenebilir. İş kazalarının yüzde 48'i de sistemli çalışmalar sonucu bertaraf edilebilir. İş kazalarının sadece yüzde 2'si bilinmeyen ve önlenemeyen kazalardır" dedi.
Türkiye'de her gün 465 iş kazası meydana geldiğini ve bu kazalarda her gün 4 işçinin hayatını kaybettiğini kaydeden Yılmazkaya, "Her gün 8 işçimiz ise iş kazası sonucu iş göremez hale geliyor. İş kazalarında Avrupa'da 1. sırada, dünyada Rusya ve Hindistan'dan sonra 3. sıradayız. Bu nedenle iş güvenliği konusunda yapılacak olan çalışmalar, insanımız, sanayimiz ve ülkemiz için çok önemli" diye konuştu.İHA

resim
Seminerde son olarak Araştırma Görevlisi Elektrik Elektronik Yüksek Mühendisi Mehmet Merkepçi tarafından “Tekstil ve Enerji” konusunda katılımcılara bilgi verildi.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *