ANASAYFA arrow right Güncel

İşçinin alım gücü korunmalı ve arttırılmalı

İşçinin alım gücü korunmalı ve arttırılmalı
YAYINLAMA: 12 Haziran 2023 / 21.08
GÜNCELLEME: 12 Haziran 2023 / 21.09
7 milyondan fazla çalışanı, dolaylı olarak ise tüm vatandaşları ilgilendiren yeni asgari ücret rakamıyla ilgili süreç bugün başlıyor

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücrete yapılacak ara zam oranını görüşmek üzere bugün saat 14.00'te ilk toplantısını gerçekleştirecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ev sahipliğindeki toplantıya, işçi kesimini temsilen TÜRK-İŞ, işveren kesimini temsilen ise Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) heyeti katılacak.

Kentimizde 200 bin civarında işçi asgari ücret ile çalışıyor

Asgari ücretin en az 11 bin 500 seviyesine çıkarılması gerektiğini vurgulayan Genel İş Sendikası Gaziantep Şube Başkanı Süleyman Göçmen, kentimizde 200 bin civarında işçinin asgari ücret ile çalıştığına dikkat çekti. “İşçinin alım gücü korunmalı ve arttırılmalı” şeklinde konuştu.

Türkiye’de asgari ücret alan kişi sayısı yüzde 50’nin üzerinde

Göçmen, “Türkiye’de asgari ücret alan kişi sayısı yüzde 50’nin üzerinde. Dolayısıyla genel bir ücrete dönüştürülen asgari ücret genel ücret olmaktan çıkartılmalı. Bu sorunu çözmenin yolu sendikalaşmadan geçiyor. Ancak işçinin örgütlenmesinin önünde birçok engeller var. İşçinin nasıl Sosyal Güvenlik Kurumu’na kayıt olması mecburi ise aynı şekilde sendikalara üye olma zorunluluğu getirilmeli. Anayasal hak olan sendikalı olan bir işçinin işten atıldığına şahit oluyoruz. Bu suç teşkil etmesine karşı işverene yüksek cezalarda yazılmadı” diye konuştu.

İşçinin kasaptan bir kilogram et alacak durumu kalmadı

“İşçilerin sendikalı olması halinde işyeri batacakmış gibi algı oluşturulması çok yanlış” diyen Göçmen, “İşçinin Anayasal hakkını rahat şekilde kullanırken devletin de yanımızda olmasını istiyoruz. Türkiye İstatistik Kurumu mayıs ayı enflasyonu yüzde 0,04 olarak açıkladı, ama bu rakamların doğru olmadığını biliyoruz. Biz cebimizdeki enflasyona bakarız. İşçinin kasaptan bir kilogram et alacak durumu kalmadı. Çünkü alacak durumu yok” şeklinde konuştu. Ali Göksular

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *