ANASAYFA arrow right Güncel

Koç Üniversitesi Gaziantepli öğrencileri bekliyor

Koç Üniversitesi Gaziantepli öğrencileri bekliyor
YAYINLAMA: 15 Nisan 2020 / 22.57
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 00.14
Öğrencilerinin yüzde 60'ına burslu eğitim veren Koç Üniversitesi, Anadolu'nun değişik kentlerindeki geleceğe yön verecek gençleri bekliyor.

Bir vakıf üniversitesi olan ve elde ettiği tüm geliri öğrencilerinin daha iyi eğitim alması için kullanan Koç Üniversitesi, Türkiye'nin değişik kentlerinde eğitim gören başarılı gençlere burslu eğitim olanaklarından yararlanması için çağrı yapıyor. Türkiye'nin tüm kentlerindeki başarılı öğrenciler Koç Üniversitesi'ndeki geniş burs imkânlarından yararlanma fırsatına sahip. Koç Üniversitesi öğrencilerinin bölüm değiştirme, çift anadal eğitimi, dünyanın önde gelen 145 üniversite ile değişim programları anlaşması gibi pek çok olanaktan yararlanma fırsatı da bulunuyor.

Mezunları dünya çapı kurumlarda
Kurulduğu 1993 yılından bu yana 7 bine aşkın mezun veren Koç Üniversitesi, İstanbul Rumeli Feneri'ndeki kampüsünde; 400 öğretim üyesi ve görevlisi, 6 fakültesi, 1 yüksekokulu, 22 lisans, 24 yüksek lisans ve 13 doktora programıyla Türkiye'nin dört bir yanından gelen gençlere en geniş eğitim olanakları sunuyor. Mezunlarının çok büyük bir kısmının ortalama altı ay içerisinde dünyanın ve Türkiye’nin önde gelen kurumlarında işe yerleştiği Koç Üniversitesi’nin öğrencilerinin yüze 25’i mezuniyet sonrası Stanford, Harvard veya Oxford gibi dünya çapında Üniversitelerde yüksek lisans, doktora eğitimlerine devam ediyorlar.

Yaklaşık her üç öğrencisinden ikisine burs imkânı sağlayan Koç Üniversitesi, başarı burslarını öğrencilerin üniversite giriş sınavı başarısına göre veriyor. Ayrıca, öğrenciler, destek burslarından da yararlanabiliyor. Üniversite giriş sınav sonucuna göre Koç Üniversitesi’ne burslu olarak yerleştirilen öğrenciler için tam burs, yarı burs ve 1/4 kısmi burs imkânı sunuluyor. Karşılıksız olan burslar normal öğrenim süresince devam ediyor. Bu süre Yabancı Dil Hazırlık Programı okuyacak öğrenciler için Hazırlık Programı süresi artı dört yıl; Hazırlık Programı’nda okumadan birinci sınıfa başlayan öğrenciler için ise dört yıl olarak uygulanıyor. Bu süre boyunca akademik başarısızlık nedeni ile burs kesilmiyor.
Çift Anadal yapan öğrenciler için burs süresi Hazırlık Programı artı beş yıl oluyor. Derslere devamlılık gösteren öğrenciler akademik başarısızlıktan dolayı herhangi bir burs kaybı yaşamıyor. Koç Üniversitesi programlarına burslu olarak yerleştirilen öğrenciler, Üniversitenin başka bir programına yatay geçiş yaptıklarında da burs hakları devam ediyor.
Koç Üniversitesi faal olduğu tüm akademik alanlarda olduğu gibi ilk kez geçtiğimiz yıl öğrenci kabul ettiği tıp alanına da öncülük edeceğinin sinyallerini veriyor. Tıp Fakültesi Eğitim Hastanesi’nin kurulum hazırlıklarına başlayan Üniversite, yılsonunda temel atmayı planlıyor. Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran İnan “Kurulacak olan 250 yataklı hastanemiz en modern cihazlarla donatılacak ve öğrencilerimiz son üç senelerini burada staj yaparak geçirecekler. Daha uzun vadede de bir de çocuk hastanesi inşa etmeyi planlıyoruz. Prof.Dr. Umran İnan sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Anadolu’da çok parlak gençlerimiz var. Onların arasından dünya çapında bilim insanları ve liderler çıkacak. Biz Koç Üniversitesi olarak bu öğrencilerimiz için tüm imkânları sunuyoruz, onlara dünyanın kapılarını açmak ve onları dünyaya tanıtmak istiyoruz.” dedi.SHA


Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *