ANASAYFA arrow right Güncel

''Özel Teşebbüs ve Şirketleşme'' konferansı düzenlendi

''Özel Teşebbüs ve Şirketleşme'' konferansı düzenlendi
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 01.13
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 01.13
Nizip Meslek Yüksekokulu tarafından ''Özel Teşebbüs ve Şirketleşme'' konferansı düzenlendi. 

Nizip Meslek Yüksek Okulu ve Nizip Ticaret Odası tarafından her hafta Çarşamba günleri düzenlenen 'Eğitim Konferansı'nın bu haftaki konusu ''Özel Teşebbüs ve Şirketleşme'' konuşmacısı ise Nizipli işadamı Bilal Çeker oldu. 

Nizip Ticaret Odası Konferans salonunda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Volkan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı işadamı Bilal Çeker, öğrencilik hayatının çok önemli olduğunu, bu dönemin değerini iyi bilmelerini isteyerek, ''Bu dönemim değerini iyi bilin ve bir şeyler yapmaya, kendinize bir hedef koymaya gayret gösterin çünkü bir kişinin bir hedefi ve kararlılığı olmaz ise o kişi kesinlikle başarı çıtasına ulaşamaz''dedi. 

Çeker, şöyle devam etti: ''Siz değerli öğrencilere ders vermek ve eğitmek amacında değilim. Tek amacım dış dünyayı ve dışarıdaki ticareti sizlere anlatmak ve anlattıklarım ile sizlere bir nebzede olsa şirketleşmede nasıl bir yol kat etmek gerek onu söylemektir. Şunu söylemek isterim ki bir insanın en rahat ettiği dönem öğrencilik yıllarıdır. Çünkü okul hayatı bittiğinde yani elimize diplomamızı aldığımızda dış dünya ve ticaretle tanıştığımızda işte o zaman hayatın ve çalışmanın zorlukları başlıyor. Ben iş hayatı ile liseden sonra başladım, yani liseyi bitirip kazandığım bölüme gitmek üzereyken bir anda kararımı değiştirdim ve baba mesleği olan ayakkabı imalatına geçtim. Evin tek erkek çocuğu olarak babam ile birlikte işlerin başına geçtim. Tabi bu işe başladığımızda bir tane plastik ayakkabı üreten makinemiz vardı, bu sırada her geçen gün üzerimdeki yük ağırlaştı ve ben kendi kendime bir karar verdim üretimi sadece bir kaç il değil de Türkiye ve Dünya'ya yaymaktı, bu düşünce ile yola çıktım ve her yere gitmeye başladım ilk gittiğim zaman yani dış ticarete başladığım zaman numune gösterdiğim firmaların bir güvensizliği vardı, tabi o anı yaşamak çok zor ama ben pes etmedim. Kararlılık ile büyümeyi kendime hedef edindim. Bu düşünce ile yola çıkarak hedefimdeki şirketleşme, kurumsal çalışma elemana yatırım ve bilgili insanları bünyemize alma projemi hayata geçirdim. Artık sadece birkaç il değil Türkiye'nin birçok iline satış yapan güvenilir bir firma haline geldik. Tabi bu arada firma yükseldi şirketleşmeye doğru yolunu ilerletti. Tabi durum böyle olunca bu defa sabunculuk işine oradan hiç istemediğim ama kabul etmek zorunda kaldığım petrol işletmeciliği işine girdik. Diğer işlerde kurduğumuz çevre ile irtibata geçerek gelen ilk iki tanker akaryakıtı satmaya başladık. Baktık ki bu petrolcülük güzel bir şey ve bu işi genişleterek dışarıdan petrol ithalatı yapmaya başladık ve çok ciddi bir petrol ticareti yaptık. Bu defa petrol ticaretimiz diğer işleri geçmeye başladı. Başta anlattığım gibi istemediğim bir çalışma alanıydı ama biz burada ne yaptık, kararlılık ile çalıştık kendimize bir hedef koyduk ve bu kararlılığımızın bizi bu alanda şirketleşmeye götürmüş oldu.'' 

Çeker, küçük bir işletme olan plastik ayakkabı imalatçılığından, sabunculuğa, oradan petrol işletmeciliğine ardından gıda satışı yapan bir firmaya, THY, Doğu ve Güneydoğu'da bulunan 13 havaalanın lojistik işi ve sağlık sektörüne kadar yöneldiklerini ifade ederek, ''Bu işlerde şirketleşmeye bizi götüren tek yol doğru, dürüst, azimli, kararlı ve hedef belirleme oldu. Yani insan neyi ister ise onu yapar yeter ki bir hedef ve doğru bir çizgisi olsun'' dedi. 

Programa İlçe Kaymakamı Yaşar Karadeniz, Emniyet Müdürü Mustafa Kantar, Nizip Ticaret Odası Başkanı Mehmet Özyurt, Meclis Başkanı Mustafa Doktoroğlu, Nizip Gazeteciler Cemiyet Başkanı Veysel Karayılan, sivil toplum örgütü başkanları ve NMO öğrencileri katıldı.


resim
Yapılan konuşmanın ardından günün anısına Nizip Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Özaslan tarafından Bilal Çeker'e plaket verdi. 


Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *