Ülkemizde devletin sağlığa ayırdığı bütçenin düşüklüğü ve bu bütçeden ağız diş sağlığına ayırdığı kısmın azlığı nedeniyle, j halkın ağız diş sağlığı göstergelerinin üçüncü dünya ülkeleri düzeyinde olduğunu belirten Diş Hekimleri Odası Başkanı Muzaffer Baloğlu, Türkiye’de diş çürük oranının yüzde 84 -97 düzeyinde olduğuna dikkat çekti. Ağız diş sağlığının vücut sağlığının ayrılmaz bir parçası olduğunu vurgulayan Baloğlu, ülkemizdeki en yaygın hastalıkların da diş ve dişeti hastalığı olduğuna dikkat çekti.
Gelişmiş ülkelerde toplumun ağız ve diş sağlığı sorunları büyük oranda çözümlenirken, diş hekimlerine ihtiyaç azaldığı için diş hekimliği fakültelerinin kapatılmaya başlandığını hatırlatan Oda Başkanı Baloğlu, insan gücü ve mali kaynakların planlı şekilde kullanılması, iyi yönetim ve yöneticilerle ağız ve diş sağlığı sorunlarının çözülebileceği kanısında olduklarını ifade etti. Baloğlu, “Eğitim eksikliği ve ekonomik güçlükler nedeniyle diş hekimine talep çok fazla. Bu da halkımızın dişsizliği, diş hekimlerinin işsizliği sonucunu doğurmaktadır. Ülkemizde her yıl diş hekimliği fakültelerinden bin diş hekimi mezun olduğu halde yeni diş hekimliği fakülteleri açılmakta, işsizler ordumuza yeni işsizler katılmaktadır” şeklinde konuştu.
Diş hekimleri Odası Başkanı Muzaffer Baloğlu Türkiye'de bilimsel diş hekimliğinin kuruluşunun 93. yıldönümü olan 22 Kasım nedeniyle 19-25 Kasım’ın Ulusal Ağız ve Diş Sağlığı Haftası nedeniyle düzenlediği basın toplantısında ağız ve diş sağlığının önemi üzerinde durdu. Türkiye’de halen 20 bin civarında diş hekimi, 14 Bilimsel Dernek, 15 Diş hekimliği Fakültesi, 31 Diş hekimleri Odası ve Türk Diş hekimleri Birliği bulunduğunu bildiren Baloğlu, halkın sağlığını korumak devletin en temel görevi olduğu halde, koruyucu hekimlik uygulamasına önem verilmediğini, bu yüzden ağız ve diş sağlığı sorunlarının giderek arttığını açıkladı.