Bakanlık sayısının azaltılmasından yana olduğunu ifade eden Devlet Bakanı Mustafa Yılmaz, eğer uygulama krizin atlatılmasına bir fayda sağlayacaksa görevi bırakmaya hazır olduğunu ifade ederek, “Bakanlığım elden gidiyor, Köy Hizmetleri elden gidiyor duygusu içine girmem. Bu karar verilirse uyarım” şeklinde konuştu. Yılmaz, Köy Hizmetleri’nin kaldırılması ile açıkta kalacak çalışanların akıbeti için de somut çözümler üretmek gerektiğini vurguladı.
Bakanlık sayısının azaltılması ile birlikte Köy Hizmetleri İl Müdürlükleri’nin kaldırılmasının faydalı olup olmayacağının tartışma gerektiren bir konu olduğunu, ancak şuan için bu kurumun kaldırılmasının doğru olmayacağını söyleyen Devlet Bakanı Yılmaz, “Bir Bakan olarak değil, yurttaş olarak kafamdaki soru şu:
Bunun aşağı yukarı 92 trilyonu, çalışanların 12 aylık maaşı, 18 bin iş makinasının akaryakıt ve yedek parça masrafı. Geriye kalan 337 trilyon köylere gölet, yol, içme suyu için ayrılan ödenek de 80 bin yerleşim yerine hizmet gitmesini sağlıyor. Bu iki harcama bedelinden hangisinden kısılacak da tasarruf yapılacak? İşçi mi çıkartacağız? 4,5 Yıldan beri bir tane işçi almadım. 4,5 Yıl önce zaten bunun fazla olduğunu gördüm.
Emekli olanların yerine kimseyi almadık, bir de diğer kurumlara gönderdik. İş makinesi sayısı 28 binden 18 bine düştü. Sayın Derviş işçi çıkarılmayacak diyor. O zaman köylere yapılan 337 trilyonluk yatırımdan mı kısılacak? Bunlara açıklık getirilmesi gerek. Eğer hizmet duracaksa zaten ayda 70 trilyon küsur lirayı işçi ve memura ödüyorsunuz. Ben hizmeti durdurdum, 13 ay siz yatın mı diyeceksiniz?” diye konuştu.