ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Dershanelere yüzde 75 zam

Dershanelere yüzde 75 zam
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.29
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.29
Özel Dershanelerin 1996-1997 eğitim ve öğretim yılında alacakları ücretler belirlendi. Halen ders saati başına
Özel Dershanelerin 1996-1997 eğitim ve öğretim yılında alacakları ücretler belirlendi. Halen ders saati başına öğrencilerden 80 bin lira alan dershaneler, önümüzdeki yıl için bu rakamı yüzde 75 oranında zamla 140 liraya yükselttiler. Dershanelerde ilkokul öğrencilerinden her ders saati için 105 bin lira alınacak.

Yıllık 70 milyon lira
Üniversitelerin kapasitelerinin sınırlı, öğrenci sayısının fazla olması her yıl liseden mezun olan yüz binlerce öğrencinin açıkta kalmasına neden oluyor. Üniversiteye giriş şanslarını yükseltmek isteyen öğrenciler ise dershanelere devam ediyorlar. Önümüzdeki yıl çocuğunu dershaneye göndermek isteyen bir ailenin 70 milyon lirayı gözden çıkartması gerekiyor.

Yanlış sistemin ürünü
Özel dershaneler eğitim sistemindeki yanlışlığın ürünü olarak değerlendirirken, liselerdeki eğitimin yetersiz olması dershane yetkilisi, eğitim sistemindeki çapkınlığın dershaneleri zorunlu kıldığını vurguluyor.
Yetkili, “Bu konuda fazla konuşmak istemiyorum. Çünkü eğitimimizin durumunu herkes biliyor. Konuşursam bazı öğretmen arkadaşlarım kızacak. Çok hassa bir konu” diye yorum yaptı. Diğer taraftan dershanelerin, eğitimde fırsat eşitliğini ortadan kaldırdığı ifade ediliyor. Varlıklı ailelerin çocuklarının dershaneye giderek üniversiteye girme şanslarını artırdıkları, ancak dar gelirli ailelerin bu imkandan yoksun oldukları bildiriliyor”
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *