ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Enflasyon ticari ahlakı çökertti

Enflasyon ticari ahlakı çökertti
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.53
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.53
Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Nejat Koçer, enflasyonun çalışma kültürünü etkilediğini ve ticari ahlakı çökerttiğini kaydetti.
Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Nejat Koçer, enflasyonun çalışma kültürünü etkilediğini ve ticari ahlakı çökerttiğini kaydetti.
Koçer, yaptığı açıklamada son 25 yıldır Türkiye'nin üzerine Karabasan gibi çöken ve ekonomide kalıcı tahrifat yapan enflasyon sorunun, bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğini ifade etti. Enflasyonun, çalışma kültürünü etkileyip, insanlara kısa yoldan zengin olma çabası içerisine sürüklediğini belirten Koçer, ülkemizde yaratılan katma değerin yarıdan fazlası nüfusun yüzde beşinin eline geçmekte ve bu da bölgeler arasındaki gelir farkını iki katına çıkarmaktadır” dedi. Bu adaletsizliğin ortadan kaldırılması ve ulusça övünülen ahlaki ve sosyal değerlerin korunması için, terörle mücadelede gösterilen kararlı tutumun, enflasyon ile mücadelede de gösterilmesi gerektiğine işaret eden Koçer, “Enflasyon belasından kurtulmak için öncelikle kamu açıkları azaltılmalı ve kamuoyuna disiplin getirilmeli” diye konuştu. Koçer, devleti müflis tüccar durumuna biten hovardaca harcamalardan uzak durulması ve bütçe açıklarına sınırlama getirecek yasal düzenlemenin acilen yapılması gerektiğini vurgulayarak şöyle devam etti:
“Avrupa Birliği'ne ve dolayısıyla parasal birliğe katılmayı hedefleyen Türkiye, ayağını yorganına göre uzatmalı. Kamu açıklarını arttıran ve artık ülkenin omuzlarında taşıyamayacağı hale gelen Sosyal Güvenlik Sistemleri acilen revizyondan geçirilmeli.
Mali sektörde geniş çaplı reformlara gidilmeli. Özelleştirme hamlesinin devamı getirilmeli. Bankacılık yasası mutlaka çıkarılmalı. Türkiye bunları yaparken, ülke çapında uzlaşma sağlanmalı, ilgili ve yetkililer önyargıdan uzak yaşamayı öğrenmeli.”
Koçer, toplumun yaşam tarzını olumsuz yönde etkileyen enflasyona kalıcı çözüm bulunmadığı takdirde, sorunun daha da büyüyeceğini sözlerine ekledi.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *