Erozyonla mücadele yapılamadığını hatırlatan yetkililer, “Toplumsal barışın ana kaynağı olan toprağın korunmasıyla ilgili mücadeleyi sürdürmezsek, hiçbir bakımdan gelişmemiz mümkün değildir. Mecliste bekletilmekte olan Toprak Yasası’nın bir an evvel çıkması gerek. Toprak Yasası, üniversiteler, bazı sivil toplum kuruluşları ve TEMA Vakfı ile çevreci bürokratlar tarafından hazırlanan bir yasadır” dedi.
Bu yasanın hazırlanmasındaki hedef, amaç dışı arazi kullanımını önlemek, ormanlık alanlarla şehir alanlarının sınıflandırılmasını sağlamaktır. Örneğin 4. Organize Sanayi Bölgesi’nin yapıldığı yerin, tarım için çok değerli olduğunu ve sanayi bölgesinin 200 metre ilerisindeki alana yapılmasını istedik ve bu doğrultuda 10 bin tane imza topladık. Bu yasanın çıkması ile topraklar sınıflandırılarak kullanılacak” diye konuştu.
Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı Gaziantep Gönüllü Temsilcilik Bürosu dün düzenlenen törenle açıldı. Balıklı Otobüs Durağı karşısındaki temsilcilik bürosunun açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan, Vali Yardımcısı Ali Küçük Aydın, Şahinbey Belediye Başkanı Yaşar Ağyüz, Çevre Müdürü Mesut Niziplioğlu ve TEMA Teşkilatlanma Bölüm Başkanı Temel Uraz ile TEMA üyeleri katıldı. TEMA Temsilcilik Bürosu yetkilileri, Gaziantep’teki ormanlık alanın Türkiye ortalamasının altında olduğunu ifade ederek, bu alandaki açığın Valilik tarafından başlatılan projeler sayesinde artırıldığına dikkat çekti.
Öte yandan Gaziantep’te bin 270 TEMA üyesi bulunduğu, hedefin bu rakamı 5 bine çıkarmak olduğunu ifade ederek, “Gaziantep’te açılan büromuzla çök büyük bir atılım gerçekleştirdik. Üç yıllardır faaliyetlerimizi sürdürüyorduk. Ancak şimdi çalışmalarımızı daha etkin bir şekilde yapacağız” dedi.