ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Gaziantep Türkiye Kaplanı”

Gaziantep Türkiye Kaplanı”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.28
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.28
Anakent Belediye Başkanı Doğan: “GAP’ın merkezi ve dünyaya açılan kapısı olan Gaziantep,
Anakent Belediye Başkanı Doğan: “GAP’ın merkezi ve dünyaya açılan kapısı olan Gaziantep, 21. Yüzyılı çağdaş bir kent olarak karşılayacaktır. Bu yapısıyla kentimiz Gümrük Birliği’ne ve Avrupa Birliği’ne hazır konumdadır.
Hızlı bir gelişme gösteren Güney Kore için ‘Asya Kaplanı’ ifadesi kullanırken, Gaziantep Anakent Belediye Başkanı Celal Doğan da, “Gazi kentimiz altyapısıyla, sanayisiyle, ticaretiyle, coğrafi konumuyla, tarihiyle ve kültürüyle Türkiye Kaplanı ünvanını aldı” dedi.

“Kent Nefes aldı”
8 Yıldan beri Gaziantep Anakent Belediye Başkanı olarak görev yaptığını belirten Doğan, bu süre içerisinde kentin su probleminin çözülmesi için kente gelen su miktarının iki katına çıkartılacağını, GATEM (Gaziantep Ticaret ve Endüstri Merkezi) de 24 esnaf grubunun sitelerinin hızla yükseldiğini, 4 bin 200 esnafın kent dışına çıkmasıyla kentin rahat bir nefes alacağını söyledi.

Sırada metro
Doğan, Gaziantep’i Türkiye Kaplanı ifadesini hak ettiğini vurgulayarak kentin gelişmesini şöyle anlattı: “7 yıl içerisinde 8 bin hektarlık imarlı alanı 24 bin hektara çıkarttık. Mücavir alanı ikiye katladık. Son olarak imara açtığımız Kızılhisar Serince Bölgesi2nde 35 bin konut yapılacak. Şehrin can damarı olan yollar açıldı. Genişletildi. Ortadoğu’nun en büyük kültür parkı olan 100. Yıl Atatürk Kültür Parkı’nın tanzim çalışmaları devam ediyor. Düzenli çöp depolama sahası hizmete girdi.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *