Üniversite yönetiminin, öğrencilerin gelişimini sağlayabilecek faaliyetlerde yetersiz olduğuna dikkat çeken CHP’li Tütüncüler konuşmasına şöyle devam etti: “Bir Gaziantepli olarak üniversitede birçok etkinliğe gidip katılmak, öğrencilerle tanışmak, diyalog kurma arzusu içerisindeydim. Fakat, bugüne kadar çağdaş bir sosyal aktiviteye şahit olamadım. Üniversitenin kendi kısır döngüsünden kurtulmasını istiyoruz. Eğer üniversite çağdaş bir yönetim anlayışına kavuşursa, üniversite kent ile bütünleşebilir. Böylece halkla öğrenciler arasında çok ciddi köprüler oluşacak ve bu da kentin sosyal ve kültürel alt yapısını etkileyecektir” diye konuştu.
Nüfus bakımından Gaziantep’ten geride gelen Eskişehir’deki üniversitede 30 bin civarında öğrencinin öğrenim gördüğünü hatırlatan Erdinç Tütüncüler, konuşmasına şöyle devam etti: “Gaziantep Üniversitesi Eskişehir’i örnek almalı. Burada üniversiteyle halk bütünleşmiş durumda. Şehirde çoğu yer öğrenciye yönelik ürün satan esnafla dolu.
Üniversitenin ekonomik anlamda Eskişehir’e önemli katkısı oluyor. Esnaf çok ciddi ekonomik gelir elde ediyor. Aynı zamanda genç ve dinamik üniversitelinin sosyal etkinlikleri de o kentteki halkın kültürel gelişimine büyük katkıda bulunuyor. Gaziantep’in kentleşmesiyle övünüyoruz, ama kültürel gelişimin geride kaldığını da her yerde vurguluyoruz. Bu çıkmazdan kurtulmanın tek yolu-da üniversite gençliğine yatırım yapmaktır.”